| 

Posel in moda

Nova SEAT Ibiza

Nova SEAT Ibiza

SEAT je v sredo v svojem razvojno-proizvodnem centru v Martorellu blizu Barcelone predstavil novo Ibizo. Športnost in dinamična oblika ter natančnost in kakovost izdelave, ki sta tipični za SEAT, so glavne značilnosti najmlajšega člana SEAT-ove družine.

Erich Schmitt, predsednik uprave družbe SEAT, je najnovejši model opisal z naslednjimi besedami: "Nova SEAT Ibiza je avto za mlade po letih in mlade po srcu – za ljudi, ki po eni strani cenijo design, športnost in kakovost, po drugi strani pa se zavedajo odgovornosti do okolja."

Nova SEAT Ibiza ima novo zasnovo podvozja, z daljšo medosno razdaljo in večjim kolotekom, kar pomeni bolj dinamične vozne lastnosti. Poleg tega se lahko pohvali s še višjo stopnjo udobja in varnosti, ki jo med drugim zagotavljajo parkirni sistem, smerno prilagodljivi žarometi in izpopolnjen sistem zračnih blazin.

Kljub večjemu obsegu komfortne in varnostne opreme je vozilo lažje. Manjša masa, učinkoviti motorji in spremenjena prestavna razmerja se pozitivno odražajo na porabi goriva in emisiji škodljivih izpušnih plinov. Pri vseh bencinskih motorjih je emisija CO2 manjša od 160 g/km, pri vseh dizelskih motorjih pa ne presega 120 g/km.

Schmitt: "SEAT Ibiza je vozilo, ki povečuje utrip srca in zmanjšuje emisije."

Podobo nove SEAT Ibize zaznamuje t. i. design puščice. Na novo oblikovan sprednji del in izrazite bočne linije dajejo jasno vedeti, da je nova Ibiza dinamično vozilo, ki je v koraku s časom, detajli, ki so izdelani z vso natančnostjo, pa še poudarjajo športni značaj novega španskega modela.

Stranke si bodo vtis o novi Ibizi lahko v živo ustvarile od 2. aprila 2008 dalje, ko bo na posebej opremljenih tovornjakih na ogled na privlačnih lokacijah širom po Evropi. Urnik turneje in nadaljnje informacije boste našli na spletni strani www.newseatibiza.com

Nova SEAT Ibiza bo v okviru avtomobilskega salona predstavljena 22. maja 2008 v Madridu, nato pa se bo začela uradna prodaja na evropskih tržiščih.


Vir: Porsche Slovenija d.o.o.

sorodni članki