| 

Aktualno

V Škodini tovarni v Kvasinyju izdelali prvi serijski Superb

V Škodini tovarni v Kvasinyju izdelali prvi serijski Superb

03.04.2008 ob 16:50

Danes je v Škodini tovarni v Kvasinyju stekla serijska proizvodnja nove generacije Superba. Prvi serijski Superb v barvi rosso brunello z motorjem 2.0 TDI so predali vodstvu prodaje pri družbi Škoda Auto.

„S tem, ko smo se pri znamki Škoda odločili, da bomo izdelovali vozilo višjega srednjega razreda, smo si odprli nove dimenzije in odločilno prispevali k povečanju prestiža. Novi Superb spreminja pogled na vozila višjega srednjega razreda. Prepričani smo, da bodo stranke navdušene nad izjemno prostornostjo, prilagodljivim sistemom odpiranja pokrova prtljažnika in odličnim razmerjem med ceno in vrednostjo,“ je dejal Horst Mühl, član uprave družbe Škoda Auto, odgovoren za proizvodnjo in logistiko.

Superb ima pomembno vlogo v stoletni tradiciji znamke Škoda. Prvi model s tem imenom so izdelovali v obdobju 1934–1949. Družba Škoda Auto novodobni Superb izdeluje od leta 2001 dalje. Razen v Kvasinyju so prvo generacijo tega modela izdelovali tudi v Ukrajini, Indiji, Bosni in Kazahstanu. Skupno so do letošnjega marca izdelali 133.955 primerkov te klasične limuzine.

Ponudba motorjev za novi Superb obsega tri bencinske in tri dizelske agregate. Motorji so lahko kombinirani z ročnim ali avtomatskim menjalnikom ter tudi štirikolesnim pogonom. Še v letošnjem letu bodo novo generacijo Superba začeli izdelovati tudi v Škodinih partnerskih tovarnah v Indiji in Ukrajini.


Vir: Porsche Slovenija d.o.o.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sobota
od 16 do 27 °C

Nedelja
od 15 do 30 °C

Ponedeljek
od 17 do 31 °C

Torek
od 15 do 20 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat