| 

Postal sem podjetnik

Posel naj bo donosen

Posel naj bo donosen

08.04.2008 ob 12:25

Bolj burno kot je poslovno okolje, hitreje se pojavljajo in izginevajo poslovne priložnosti. Takšno okolje zahteva nenehno aktivno prilagajanje podjetij in odzivanje podjetnikov na spremenjene pogoje poslovanja. Tako je v burnem okolju, kjer se "okna priložnosti" zelo hitro zapirajo, ključna tudi izbira dejavnosti oziroma posla, s katerim se bo podjetje ukvarjalo. Lahko celo govorimo o "priložnosti s časovnim faktorjem", ki je odvisna od trenutnega povpraševanja in ponudbe storitev in izdelkov na svetovnem trgu. Če to za podjetnika pomeni, da bo moral svoje podjetje preusmeriti v drugo dejavnost, je pravi trenutek za ukrepanje, takoj ko ugotovi, da njegovo podjetje drsi v vedno večje izgube namesto v vedno večje ali vsaj stabilne in stalne donose.

Noben "pravi" podjetnik se ne more zadovoljiti z dobičkom od poslovanja, če na koncu leta ugotovi, da so vsa težko prislužena denarna sredstva pošla za stroške delovanja. Kje so denarni ostanki za vlaganje v nove tehnologije, novo opremo, v ljudi in za njihovo motivacijo, ter končno za lastno nagrado za vložen trud!?

To so se spraševali tudi na poslovnem portalu Forebs.com, kjer so pripravili lestvico najbolj donosnih podjetniških dejavnostih v sedanjem času. Podatki temeljijo na obdelavi letnih finančnih poročil 100.000 ameriških podjetij z letnim prometom do $10 milijonov ameriških dolarjev. Sklepna misel je, da se (še) vedno izplača vlagati v specialistična znanja, ki so cenjena in vedno iskana! Mi vam podajamo sedem takšnih profitnih dejavnosti, ki so lahko zanimive tudi za slovenski trg:

1. Računovodski servis
2. Odvetniška pisarna
3. Zobozdravstvena ordinacija
4. Oblikovalski (grafični) studio
5. Razne zdravstvene ordinacije - kiropraktik, optik, fizioterapevt ...
6. Zavarovalniška agencija - posredovanje zavarovalniških polic
7. Psihiatrična ordinacija

Urška Č.

Povzeto po: www.forbes.com - The 10 Most Profitable Businesses To Start, by Maureen Farrell

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Nedelja
od 14 do 30 °C

Ponedeljek
od 16 do 31 °C

Torek
od 13 do 23 °C

Sreda
od 12 do 26 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat