| 

Aktualno

Najboljše prvoaprilske šale

Najboljše prvoaprilske šale

01.04.2008 ob 14:35

Ne verjemite vsega kar danes preberete! Čeprav je večina prvoaprilskih šal povsem neškodljivih, tudi trapastih, pa se je v zgodovini že izkazalo, da jim kljub temu nasede na tisoče ljudi! Preberite nekaj najboljših prvoaprilskih šal po izbru britanskega magazina Metro.

Že davnega leta 1977 je britanski časopis Guardian objavil reportažo o izmišljeni otočni državi San Seriffe sredi Indijskega oceana. V reportaži je bilo mogoče prebrati natančen opis dveh glavnih otokov, ki so jih poimenovali Upper Caisse in Lower Caisse, izmišljene prestolnice Bodoni, ter celo nekaj o izmišljenem voditelju države, generalu Pici. V redakcijo se je še isti dan vsula gora telefonskih klicev ljudi, ki so želeli izvedeti več o otokih. Kot ste verjetno že ugotovili, je zgodba popolnoma izmišljena, imena pa v večini izhajajo iz tipografske terminologije.

Še dvajset let prej pa je znan BBC-jev novinar Richard Dimbleby v svoji oddaji objavil novico, da v Švici špageti rastejo na drevesih. Neverjetno, a v oddajo so prejeli na stotine pisem z vprašanji ljudi, kje bi lahko kupili takšno drevo. Kot olajševalna okoliščina se šteje dejstvo, da v Veliki Britaniji v tistem času špagetov niti niso poznali.

Televizijska ekipa mreže CNN je leta 2000 poslala ekipo snemalcev na Vsakoletno New Yorško Prvoaprilsko Parado – ki je seveda ni bilo, kljub temu, da je novico o paradi objavil znani šaljivec Joey Skaggs in sicer že 15. leto zapovrstjo, da naj bi na paradi sodeloval splav z igralcem baseballa, ki bi recitiral epitafe, ter da je imela objava že v naslovi besedno zvezo prvoaprilska šala.

Ne tako dolgo nazaj, leta 1997, je velika množica uporabnikov e-pošte, v svoj predal dobila sporočilo, da internet tisti dan ne bo deloval, saj bodo roboti pregledali njegovo vsebino in počistili vse strani, ki niso več v uporabi.

Na desettisoče ljudi je verjelo tudi novici, ki jo je objavil nek znanstveni časopis, da so se v ameriški zvezni državi Alabama odločili spremeniti vrednost matematične konstante Pi iz 3,1415926… v po njihovem mnenju bolj biblijsko število 3.

Zelo spoštovani britanski astronom Patrick Moore je leta 1976 na radiu BBC izjavil, da bo redek položaj planetov začasno zmanjšal Zemljino gravitacijo, zaradi česar bodo vsi ljudje imeli možnost izkusiti lebdenje.

Leta 1962, ko je bil barvni televizijski sprejemnik še prava redkost, je švedska televizija svojim gledalcem postregla z informacijo, da se njihov črnobeli sprejemnik v trenutku lahko spremeni v barvnega, če čezenj navlečejo par najlonskih nogavic.

Na vrhu vulkana Mt. Edgecumbe na Aljaski je leta 1974 šaljivec po imenu Porky Bickar, zažgal nekaj sto avtomobilskih gum. Čeprav je vulkan zadnjič deloval pred več kot 2000 leti pred Kristusom, je črn dim pošteno prestrašil okoliške prebivalce.

Torej, pazite čemu verjemete (vsaj danes)!

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Petek
od 14 do 20 °C

Sobota
od 12 do 24 °C

Nedelja
od 13 do 24 °C

Ponedeljek
od 14 do 20 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat