| 

Posel in moda

Modni dodatki k ženski obleki

Modni dodatki k ženski obleki

Modni dodatki so skoraj obvezen del vsake ženske obleke, kar velja tudi za poslovno obleko. Le-ti pa naj bodo skrbno izbrani, saj vašo podobo zaokrožijo v celoto, ki jo želite predstaviti javnosti.


 


  • Šali, rute ustvarjajo klasičen stil. Poudarjajo obleko, ji dodajajo osebni stil in popestrijo celoten izgled. So uveljavljena stalnica pri izbiri modnih dodatkov poslovnih žensk.
  • Nakit ni obvezen dodatek. Pri izbiri je potrebno upoštevati diskretnost in priložnost, za katero izbiramo nakit. Za dnevna formalna poslovna srečanja bi izbrale manj nakita. Nadete si lahko največ štiri kose. Najbolj pogost nakit poslovne ženske so uhani. Nadete si lahko tudi ogrlico, medtem ko so zapestnice moteče zaradi ropota, ki ga povzročajo. Boljši izbor je lepa elegantna zapestna ura. Pri nakitu izbirajte kose iz žlahtnejših kovin, enostavnih oblik in manjših velikosti. Izogibajte se "kiču" in prevelikimi kosom nakita. Za večerna poslovna srečanja lahko izjemoma nadete večje kose nakita.
  • Peresa izberite med kakovostnimi višjega cenovnega razreda. Takšna bodo pustila vtis poslovne in organizirane podjetnice. Na poslovni sestankih ne uporabljajte navadnih "kulijev", po možnosti še z raznimi napisi ali logaotipi.
  • Aktovke in torbice. Ženska torbica je odraz njene organiziranosti. Barva, oblika in velikost vse je pomembno. Brez pomislekov je črna barva najprimernejša izbira. Torbica mora biti funkcionalna in elegantna. Velikost torbice naj bo primerna vaši telesni višini, prevelika torbica ženske majhnih postav, naredi še manjše, torbica pa izgubi vso eleganco. Izbira poslovnega kovčka oziroma aktovke naj poteka v enakih okvirih kot izbira torbice. Če nosite poslovni kovček in torbico istočasno, naj bosta medsebojno vsaj barvno usklajena.


Urška Č.

sorodni članki