| 

Posel in moda

Slabe razvade kot sprostitev po službi

Slabe razvade kot sprostitev po službi

Kako so lahko slabe razvade dobri anti-stresor vašega poslovnega življenja!?

Vsak ima kakšno slabo navado ali dve (ali šest!). Ampak slabe razvade nimajo nujno samo slabih vplivov na vas. Po dolgem napornem delavniku, ko ste napeti po celem telesu in sto odstotno skoncentrirani le na delo, vam malo (ali veliko) sprostitve nedvomno koristi. Vam in vaši okolici, to je vašim domačim. Zato jim, ko se bodo naslednjič jezili na vas, kako celo popoldne preležite na kavču in gledate televizijo, pokažite ta prispevek.

Torej, kako lahko slabe razvade delujejo kot antri-stresor ...

Igranje video igric

Strokovnjaki z ameriškega inštituta, na katerem proučujejo najbolj razširjeno poslovno obolenje modernega časa: stres in njegove posledice " Stress Institute", pravijo, da vsak človek dnevno potrebuje malo fantaziranja, nekaj trenutkov v svoji sanjski deželi! Na ta način se sprostijo, pa čeprav le za hip, odmislijo vse svoje težave in dnevne probleme. Zato 10 do 15 minut igranja vaše najljubše video ali računalniške igrice, pozitivno vpliva na vaše počutje in s tem tudi na razpoloženje. Bodite pazljiv, da čas igranja minimalizirate in ne obratno! Vsako dnevno več urno igranje video ali računalniških igric ni več sprostitev temveč obsesija!


Preklinjanje vse povprek

Že cel dan se zadržujete, da ne bi sodelavcu ali celo šefu izrekli nečesa, kar bi kasneje sigurno obžalovali. Služba ni ravno mesto za preklinjanje in kričanje na sodelavce za vsako malenkost, samo zato, ker ste tisti dan vstali z levo nogo. Takoj, ko pa zapustite svoje delovno mesto, in se odpravite domov, imate idealno priložnost, da "izpustite" vse gnev iz sebe. Zaprite se v svoj avto in si dajte duška! Vendar to storite, ko bo avto v mirovanju in ne v potekajočem prometu, ko vas bo nek voznik s svojo počasno vožnjo razjezil in boste na njem sprostili vso svojo jezo. Nikakor ne sproščate svojih službenih napetosti doma na svojih domačih! Storite to, ko ste doma sami! Tudi to pomaga! Lahko pa vse skupaj napišete na list papirja. Tudi tako vam bo odleglo. Ko boste po prespani noči prebrali tisto, kar ste zapisali prejšnji dan, bo vse skupaj zvenelo precej manj hudo.

Gledanje televizije

Gledanje televizije sprošča. Strokovnjaki priporočajo, da izbirate med takšnimi oddajami, ki imajo razvedrilne teme, komične vsebine, dokumentarne vsebine ali izobraževalne vsebine. Priporočajo pa tudi časovno omejitev, in sicer manj kot eno uro dnevno!


Nenavaden slog oblačenja

Za v službo oziroma na delovnem mestu se morate obleči tako kot to pravijo nenapisana a vseeno splošno znana in uveljavljena pravila poslovnega oblačenja! Ko pridete domov, le-ta ne veljajo več! Zato ob spremembi okolja, služba : dom, slecite službeno opravo in se oblecite v nekaj bolj sproščenega, domačega. Stara, a domača, razvlečena trenirka, zakaj pa ne!?

Igranje iger na srečo

Ne mislimo na nočno hazardiranje v kasinojih vse noči v tednu! Govorimo o na primer kakšnem družabnem srečanju s prijatelji ob igri pokra, ki je postalo tradicionalno tedensko druženje! Ob tem se zabavate, izveste vse novice o vaših prijateljih in morda celo nekaj malega zaslužite. Morda vplačate loto listek in za nekaj minut posanjarite kaj bi si z zadetim denarjem vse privoščili. Na računalniku odigrate eno partijo on-line pokra (kot že omenjeno igrajte igro le 10 do 15 minut).


Igranje zračne kitare

Če vas sprošča glasba in uživate v ritmu, navijte glas na radiu do konca (vseeno malo pomislite na sosede) in odigrajte svoj najljubši komad na zračni kitari! Predstavljate si, da ste ključni član benda in da ste vrhunski kitarist! Tako boste sprostili negativno energijo in se obenem počutili kot da ste na samem vrhu!

Na kratko: Bodite v svojem prostem času, tisto kar tudi zares ste po duši! Naj vas služba in delovne obveznosti ne zasvojijo toliko, da postanete samo še robot, ki deluje na ukaz! Bodite samosvoji! Spustite svojega nemirnega, otroškega duha na plano! Le da tega ne počnite v službi in pred svojim šefom!

Urška Č.

Povzeto po http://msn.careerbuilder.com - Bad Habits Can Be Good for Your Career, De-stressing After Work

sorodni članki