| 

Posel in moda

Golf Variant 4MOTION

Golf Variant 4MOTION

Za boljši oprijem in aktivno varnost: Golf Variant TDI s štirikolesnim pogonom in priklopno obremenitvijo 1500 kg

Volkswagnov Golf Variant je odslej na voljo tudi s stalnim štirikolesnim pogonom. Sistem 4MOTION je na voljo v kombinaciji z varčnim motorjem TDI (77 kW / 105 KM), ki ga odlikuje tudi velik navor. Tako nudi Golf Variant TDI 4MOTION, ki je že naprodaj, na vsaki podlagi najboljši možni oprijem in izboljšan prenos stranskih sil, veliko pa je doprinesel tudi k izboljšanju aktivne varnosti in užitka pri vožnji.

Golf Variant TDI 4MOTION ima vgrajen serijski šeststopenjski ročni menjalnik. Porazdeljevanje moči med sprednjo in zadnjo premo uravnava elektronsko krmiljena sklopka haldex. Sklopka, ki je nameščena neposredno na zadnji premi, omogoča prilagodljivo porazdelitev moči: v izjemnih primerih se lahko na zadnja kolesa prenaša skorajda 100 % pogonske moči.

Štirikolesno gnani karavan je serijsko opremljen s filtrom za trdne delce in na 100 km porabi komaj 6,0 l dizelskega goriva. Golf Variant TDI 4MOTION pospeši od 0 do 100 km/h v 12,9 sekunde, njegova najvišja hitrost pa znaša 185 km/h.

Zanimivo za vse tiste, ki uporabljate prikolice: s pogonom na štiri kolesa se niso izboljšale le vozne lastnosti, povečala se je tudi priklopna obremenitev vozila. Na vzponih do 12% smemo Golf Variant 4MOTION obremeniti s 1.500 kg, kar pomeni 100 kg več, kot velja za njegovega brata s pogonom na sprednji kolesi.

Štirikolesni pogon 4MOTION je v Golfu Variant na voljo v kombinaciji z vsemi paketi opreme (Trendline, Comfortline, Sportline). V Sloveniji znaša cena osnovnega modela Golf Variant TDI 4MOTION s filtrom trdnih delcev 23.220 evrov.


Vir: Porsche Slovenija d.o.o.

sorodni članki