| 

Aktualno

Sony Ericsson Open 2008

Sony Ericsson Open 2008

25.03.2008 ob 14:12

Sony Ericson Open, teniški turnir v Key Biscaynu na Floridi je spet eden v seriji, ki trajajo več kot teden dni in na katerem se zbere vsa najboljša smetana teniških igralcev in igralk. 12-dnevni dogodek se ponaša z odlično klimo in je še stopnica višje v mednarodni športni prireditvi. Z nagradnim skladom 7,54 milijona ameriških dolarjev, razdeljenega med moške in ženske, je peti največji turnir po skladu za Grand Slam turnirji. Na dogodku se zberejo največji igralki in igralke tenisa in novinarji iz vsega sveta, ki prežijo na slike in intrevjuje z vsakega vogala.

Televizije vsako leto prenašajo sliko v več kot 200 držav sveta. Radio reporterji spremljajo dogodek in prevajajo v več kot 44 jezikov, da o tiskanih medijih ne govorimo. Izdaje se merijo v milijonih.

Prva prvaka turnirja sta bila Tim Mayotte med posamezniki in pa Martina Navratilova med posameznicami. Že prvo leto je bilo finale med Navratilovo in Chris Evert razprodano. V tistem letu sta tako visok nagradni sklad (1,8 mio $) lahko zagotovila le še US Open in pa Wimbledon.

Turnir se je na današnjo lokacijo za stalno naselil leta 1994 in zagotovil vsakoletno udeležbo najboljših igralcev in igralk. Najboljši igralec v zgodovini turnirja je Američan Andre Agassi s petimi osvojenimi naslovi v letih 1990-2003. Njegova žena, Nemka Steffi Graf, pa prav nič ne zaostaja za možem in je v zgodovini turnirja tudi na prvem mestu s 5-imi osvojenimi lovorikami.

Lansko letno zmago med moškimi brani Novak Djokovič, ki je letos v super formi in že diha za vrat drugemu na lestvici ATP, Špancu Rafaelu Nadalu. Zmagovalec OP Avstralije in pravkar končanega turnirja v Indian Wellsu tako brani vso zalogo točk iz lanskega leta, medtem ko je lani prvi lopar na svetu Roger Federer hitro izpadel proti Guillermu Canasu.

Serena Williams je bila zmagovalka lani med posameznicami. Na turnir se bo po kratkem premoru vrnila Justine Henin, ki pa letos še ni pokazala vsega kar zna, kljub dvem osvojenim turnirjem. Če se je Belgijka vrnila, pa bo ta teden sigurno manjkala Marija Šarapova, zmagovalka Melbourna, zaradi poškodbe rame. Največja favoritka za zmago je tudi tu Srbkinja Ana Ivanović. Svojo izjemno formo je potrdila z zmago v Indain Wellsu.

Po premoru bo nastopila tudi najboljša Slovenka Katarina Srebotnik, ki je ta teden obdržala svoj položaj na WTA lestvici. Nahaja se na 25.mestu. Z dobrimi igrami bi se Katarina lahko zavihtela tudi blizu 20-erice.

Kratek pregled turnirja Sony Ericsson Open KAJ En največjih turnirjev sezone na trdi podlagi na katerem igrajo tako moški kot ženske

-KDAJ 26.marec - 6.april 2008
-KJE Tennis Center, Crandon Park, Miami, Florida

-STADION 18 igrišč (12 za tekmovanje, 6 za trening)
-NAGRADNI SKLAD 7,540,000 ameriških dolarjev
-BRANILCI NASLOVA POSAMEZNIKI Novak Djoković (SRB) Serena Williams (ZDA)

vir:www.tenisportal.si

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Nedelja
od 6 do 10 °C

Ponedeljek
od 5 do 10 °C

Torek
od 6 do 14 °C

Sreda
od 4 do 15 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat