| 

Posel in moda

Poslovni stil za žensko - Business Casual

Poslovni stil za žensko - Business Casual

Poslovni stila za žensko, ki ga pojmujemo "Business Casual" je z drugimi besedami malo bolj sproščena oblika dnevnega formalnega oblačenja, ki dopušča izbiro tudi med drugimi kosi ženskih oblačil. Strogi temni kostimi s krilom in bluzo lahko nadomestijo drugi bolj sproščeni kosi oblačil in živahnješe barve.

Nekaj primerov oziroma nasvetov.

Pogosto krilo pri kostimu nadomestijo hlače. Hlače so se že popolnoma uveljavile kot nadomestek krila. Barve hlač lahko izbiramo med temno modro, sivo, črno, bež in rjavo barvo. Lahko jih kombiniramo s suknjičem v isti barvi ali v komplementarni barvi. Če so nam všeč črte, nosimo lahko hlače s tankimi črtami. Suknjič naj bo enobarven. V kolikor imate vseeno raje krilo kot hlače, lahko klasičen krilni kostim zamenjate tudi za malo bolj modnim kostimom, ki ima suknjič krojen v oblik črke "A" in krajšimi rokavi.

   


Jopič ali elegantna jopica lahko zamenjata klasičen suknjič. Pri jopiču je potrebno paziti predvsem na dolžino rokava, kajti rokavi nikakor ne smejo biti predolgi. Seveda nam mora ustrezati tudi velikost jopiča. Izbiramo med kvalitetnimi materiali in v umirjenih barvah.

 

   


V novejšem času poslovne ženske klasičen kostim občasno nadomestijo tudi s kombinacijo krila, majčke ali tako imenovanega "topa" oziroma z enodelnimi oblekami. Obleka mora biti elegantno krojena in neoprijeta, v okusnih barvah in vzorcih. Še vedno pa se raje za službene obveznosti, odločite za bolj umirjene in neutralne tone obleke.

   

Za modne dodatke velja, da naj bodo skrbno izbrani, saj vašo podobo zaokrožijo v celoto, ki jo želite predstaviti javnosti. V kolikor oblečete oblačila v eni sami barvi v zelo umirjenem ali neutralnem odtenku, so lahko dodatki živahnejši. Sicer pa ob bolj pisanih oblekah in živih barvah z dodatki ne pretiravajte.

Urška Č.

Foto: NeimanMarcus

sorodni članki