| 

Aktualno

Popolna plaža vas čaka

Popolna plaža vas čaka

23.03.2008 ob 09:00

Nekje na svetu, pa naj bo pomlad, poletje, jesen ali zima, vas čaka popolna plaža, s popolnim belim peskom, modrim nebom in mirnim morjem. Če si želite miren oddih ali pa počitnice polne akcije, za vsakogar se najde rajska plaža. Vendar je pomembno tudi, kdaj se odločite odpotovati. Nekatere plaže so poleti prepolne, morje pozimi prehladno, spomladi preveč deževno... Strokovnjaki iz revije Conde Nast Traveller zato poleg destinacije priporočajo tudi najprimernejši čas za poležavanje na vsaki od plaž.

Anse du Grand Colombier, St. Barts
Plažo, ki jo pred prevelikim obleganjem rešuje težka dostopnost, saj se je do nje potrebno spustiti po strmem hribu ali pa z morske strani, torej s čolnom, je najbolje obiskati meseca avgusta.

Bay of Fires, Tasmanija
Ta divja plaža je oddaljena 10 kilometrov od mesta St. Helens in je prelep pas modre vode, rdečih kamnov in belega peska. Področje so nekoč poseljevali Aboridžini, katerih ostanke je še vedno moč najti med peskom. Oktober je najboljši čas za obisk, saj je cela Tasmanija zelena.

Bondi Beach, Avstralija
Slavna, večkilometrska zlatopeščena plaža je od Sidneya oddaljena 40 minut. Plaža je urejena, za varnost skrbijo poznani reševalci, poleg plavanja pa je najbolj priljubljeno deskanje. Obiščite jo januarja, ko je tam višek poletja in je plaža polna ljudi. 

Fourth Beach, Cape town, Južnoafriška republika
V Cape townu vas čaka veriga plaž, ki so med seboj ločene le z nasipi. Najboljša in najelitnejša je gotovo Fourth beach, tam je pomembno s kakšno jahto se pripeljete ter kakšno znamko kopalk nosite. Plaža je izredno lepa, s pogledom na goro Table, morje pa je kar hladno, saj navsezadnje plavate v Atlantiku.

Holkham beach, Anglija
Slikovita plaža, ki je bila prizorišče snemanja filma Shakespeare in Love,  je dolga štiri in široka eno miljo, privlačna pa je tako za sprehajalce, opazovalce ptic, kolesarje in tudi jezdece. Plaža je junija prijetno mirna in tiha, kasneje pa polna dopustnikov.

Honeymoon beach, Sejšeli
Plaža je del zasebnega resorta z le enajstimi vilami in štirimi plažami. Honeymoon beach je najmanjša, vendar tudi najbolj intimna, zavarovana z bujno vegetacijo in granitnim skalovjem. Najugodnejši čas za potovanje je april, prostorne vile na plaži pa so odlično pribežališče za velikonočne počitnice.

Leblon beach, Rio de Janeiro, Brazilija
V centru Ria, nasproti Ipaneme leži najmirnejša plaža v  mestu. Karioke tu podnevi igrajo odbojko, tečejo ali kolesarijo, ponoči pa zaživijo številni bari. Plaža je primerna tudi za družine in vse, ki imajo na plaži radi mir. Obiščite jo februarja, takrat se tudi v Riu največ dogaja.

Soneva Fushi, Maldivi
Med vsemi resorti s petimi zvezdicami, ima ravno Soneva Fushi najlepšo plažo. Bujno rastje je peščen pas okrog otoka razdelilo na več manjših, bolj zasebnih prostorov. Najboljši čas za obisk je decembra, takrat lahko preživite čudovite božične počitnice.

Southampton  beach, ZDA
Na prvi pogled zelo sproščena plaža, ob mestu Long Island, vendar zelo modna, privlačna za umetnike, newyorške uspešneže in pisce. Najbolj živahna je julija, ko je tudi najbolj ugoden čas za obisk.

Super Paradise beach, Mikonos, Grčija
Plaža, ki ne velja za najlepši kos mivke, ampak za najbolj polno zabave v celotnih Kikladih. Včasih je bila izključno plača za istospolno usmerjene, danes ima mešane obiskovalce, nudizem je dovoljen. Najugodnejši čas za obisk je oktober, otok je takrat zelen, na plaži pa lahko kampirate, opazujete ptice, lovite ribe, deskate ali se sprehajate.

Tulum beach, Mehika
Še dokaj nedotaknjen košček riviere, dve uri južno od Cancuna. Kremasto bela obala z ostanki mestnega obzidja iz 6. stoletja je idealno mesto za lenarjenje, najboljši čas za to pa je marca, po novoletni evforiji in pred velikonočno gnečo. 

sorodni članki


Komentarji: 8 

Dodajte komentar


ivan jančič | 11.09.2012 ob 14:10
kuk lepe slike uuuuu :D :)
*pikica*love | 16.02.2009 ob 16:51
te slike so kul!!!kdo si nebi želel tam !?
waw
taša | 13.09.2008 ob 19:53
pet dni nazaj sem prišla z mikonosa in bila na paradise beach in povem vam,da se splača to videti na lastne oči in doživeti res pravi žur!!!!!
bina | 01.05.2008 ob 17:38
eh to je sam na sliki ako lepo sem že bila tam pa mi ni
špela | 24.03.2008 ob 10:16
Ko, pogledam ven skozi okno, me je kar groza! Zato bi tele plaže zares dobro dele!!!!!!!!
sašika | 23.03.2008 ob 20:40
Če me kateri od vas,podjetnih žrebcev pelje na takle dopust,se mu globoooko oddolžim.
Luka | 23.03.2008 ob 20:21
uuu jaa, se nebi branu
ata | 23.03.2008 ob 13:57
oooooo..., tole bi pa sedlo!
Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Nedelja
od 6 do 10 °C

Ponedeljek
od 5 do 10 °C

Torek
od 6 do 14 °C

Sreda
od 4 do 15 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat