| 

Posel in moda

Najboljša svetovna mesta za kratek oddih

Najboljša svetovna mesta za kratek oddih

Začetek pomladi je čas, ko si (skoraj) vsi zaželimo malo oddiha, kratke počitnice, priložnost za polnjenje baterij, spoznati kaj novega in poiskati navdih. Ker je poletje že pred vrati, a še vedno predaleč, vam priporočamo obisk enega izmed svetovnih mest, ki so po izboru revije Conde Nast Traveller najboljša za kratke počitnice.

Amsterdam, Nizozemska
Čeprav ni prestolnica, je Amsterdam mesto, kjer se vedno kaj dogaja. Večina ljudi ga pozna predvsem po zloglasni rdeči četrti, vendar vam mesto ponuja veliko več. Priporočamo ogled mesta s kolesom, postanek v kateri od odličnih restavracij, obisk muzeja Rijks, Van Goghovega muzeja ali muzeja moderne umetnosti Stedelijk, muzeja Heinekena, Muzeja hiš na vodi in muzeja Ajaxa, najznamenitejše amsterdamske nogometne ekipe. Če vam ostane še kaj energije, jo lahko porabite za nakupovanje do onemoglosti.

Barcelona, Španija
Eno najbolj priljubljenih postojank vseh popotnikov je gotovo Barcelona, živahno mesto z edinstveno kulturo. Če si želite elegantnih barov, odlične hrane, prijetne klime in obilo kulturnih in zgodovinskih znamenitosti, potem je obisk Barcelone najboljša izbira.

Berlin, Nemčija
Nekdaj razdeljeno mesto je v zadnjem desetletju postalo eno najbolj fascinantnih destinacij na svetu. Zgodovino je čutiti povsod, skoraj obvezno za vsakega obiskovalca je raziskovanje mesta na enem od turističnih ogledov. Večeri pa so najbolj primerni za raziskovanje tistega drrugega aspekta po katerem slovi Berlin, to pa je nočno življenje.

Copenhagen, Danska
Skandinavski Pariz ima nekoliko bolj grob šarm kot Stockholm, a oba veljata za prestolnico Skandinavije. Čeprav je lep skozi vse leto, je v Copenhagnu najlepše poleti, ko se prebivalci čez dan zadržujejo v osvežilnih barih in restavracijah, ter pozimi, znotraj istih mest.  Le dvajset minut oddaljeno švedsko mesto Malmo pa ponuja obilo nakupov,  prijetne kavarne, lokale in pube.

Mumbai, Indija
V Mumbai nihče ne pride počivat. Prvi vtis ob prihodu v mesto je konstantno pomanjkanje prostora, kaos, blišč. Vendar pa ta indijski dragulj ponuja toliko razburljivosti, kot si jo lahko le želite. Obvezen je sprehod po obmorski promenadi Marine Drive, osempasovnici s širokim pločnikom.

New York, ZDA
Verjetno najpopularnejše mesto na svetu za počitnice, saj Veliko jabolko prekipeva od energije od jutra do noči.  Obvezen ogled baseballske tekme, pa čeprav bo najbrž trajalo, preden vam bodo pravila igre jasna je atmosfera odlična, pomagajo hot-dogi i n pivo.

Pariz, Francija
Večno pribežališče romantikov je tako raznoliko, da lahko ob vsakem obisku odkrijete nekaj novega. Za prenočišče priporočajo hotel Balzac, le 20 metrov oddaljen od Elizejskih poljan, s pogledom na Eifflov stolp. Obiščite vsaj enega od številnih muzejev, eno gurmansko restavracijo (ena boljših je Le Pamphlet), ter odkrijte eno od številnih prijetnih kavarnic.

 

Vancouver, Canada
Popolno mesto ob Pacifiku, ob robu prelepega pristanišča, je primerno mesto za sproščen oddih na svežem zraku. Pozimi lahko smučate v bližnjih gorah, poleti pa si lahko izposodite jadrnico in se odpravite na krajši izlet po morju. Ostale športne aktivnosti so npr.: drsanje, izposoja kajakov, potapljanje, treking po Stanley parku.

sorodni članki