| 

Aktualno

Audi S tronic s sedmimi prestavami

Audi S tronic s sedmimi prestavami

20.03.2008 ob 12:45

Audi predstavlja novo stopnjo v razvoju tehnologije prenosa pogonskih sil, sedem prestav, ki jih je možno menjati v hipu in brez prekinitve vlečne sile. Sedemstopenjski S tronic združuje izjemno dinamiko in učinkovitost. Novi menjalnik z dvojno sklopko je zasnovan za vozila z vzdolžno vgrajenim motorjem in štirikolesnim pogonom quattro. Ker lahko prenaša navor 550 Nm, je primeren za široko paleto športnih modelov. Audi bo novi S tronic v letošnjem letu začel serijsko vgrajevati v več modelskih serij.

Novi menjalnik, ki je v celoti plod lastnega znanja, je predviden za vgradnjo v vozila srednjega razreda. S tronic je zasnovan kot športna in hkrati varčna visokotehnološka komponenta.

Vozniki Audijevih vozil lahko novi sedemstopenjski S tronic uporabljajo na različne načine. V avtomatskem načinu delovanja, pri katerem prestave izbira krmilnik, sta v pripravljenosti programa D (drive) in S (sport). Voznik pa lahko prestavlja tudi ročno s pomočjo ročice ali opcijskih prestavnih tipk na volanu – neverjetno hiter proces.

Novi vrhunski Audijev menjalnik zagotavlja dinamično, udobno in izjemno natančno prestavljanje. Učinkovitost združuje z živahno odzivnostjo in velikim športnim potencialom.

Vir: Porsche Slovenija

sorodni članki

Nedelja
od 6 do 10 °C

Ponedeljek
od 5 do 10 °C

Torek
od 6 do 14 °C

Sreda
od 4 do 15 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat