| 

Posel in moda

Poslovni stil za žensko - Buisness Smart

Poslovni stil za žensko - Buisness Smart

01.06.2008 ob 15:32

Visoka oblika dnevnega formalnega oblačenja "Buisness Smart" ima precej stroga merila, ki veljajo za službe javnih uprav, ministrstev, na sodiščih, v odvetniški pisarni, v borzno posredniški hiši, v zavarovalnicah, kot tudi za vodilne zaposlene v upravah malih in srednjih podjetij ter za tiste podjetnice, ki vodijo velike poslovne sisteme.


  • Čevlji. Podoba urejene in uspešne poslovne ženske se zares začne pri čevljih. Čevlji morajo biti usnjeni, rajši visoko loščeni kot mat videza ali semiš. Vsaka poslovna ženska naj bi imela nekaj parov klasičnih salonarjev, z visoko ali nizko peto. Peta je lahko visoka med 5 in 7 centimetri. Spredaj odprti sandali za elito med podjetnicami niso primerni.
  • Nogavice naj bi poslovne ženske nosile vse letne čase, tudi v poletni vročini. To pravilo se sicer z novejšimi smernicami opušča, razen v visokem poslovnem svetu. Odločite se za nogavice barve kože ali črne barve. Nogavice naj ne bodo mrežaste ali vzorčaste in pisanih barv.
  • Obleka. V visokem poslovnem svetu ženske vedno nosijo kostim s krilom. Tudi barve so predoločene: temno modra, siva in črna. Kostim je lahko tudi črtast s tankimi črtami. Pri izbiri kostima bodimo pozorne na kroj, predvsem na širino ramen in dolžino rokavov. Pri krilu moramo strogo upoštevati predpisano dolžino, ki lahko sega največ širino dlani nad kolenom. Pod kostim lahko oblečemo bluzo ali majčko. Za oboje velja, da ne blago ne sme biti prosojno, z globokim izrezom na dekolteju ali s tankimi naramnicami. Za poslovno žensko naj bi veljalo, da naj ima vedno pokrita ramena.
  • Spodnje perilo je kožne barve ali v barvi, ki ne preseva skozi blago zgornjega oblačila.
  • Razni dodatki k obleki kot so: rute in šali, so že skoraj obvezni del poslovnega oblačila. S skrbno izbrano rutico (po možnosti iz svile) oblačilo "personaliziramo" in popestrimo. Z njo lahko tudi poudarimo detajle na oblačilu, ki sicer niso vidni.
  • Nakit na poslovni ženski mora biti preprost in ne preveč vpadljiv. Nakit naj bo izbran z okusom. Nadete si lahko največ štiri kose nakita. Najbolj pogost nakit poslovne ženske so vsekakor uhani. Nadete si lahko tudi ogrlico, medtem ko zapestnice lahko povzročajo preveč ropota, kar je lahko moteče. Boljši izbor kot zapestnica je lepa elegantna zapestna ura.


Urška Č.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat