| 

Posel in moda

Poslovni stil za žensko

Poslovni stil za žensko

15.03.2008 ob 16:52

Obleka govori. Izbira obleke in dodatkov k obleki so naša zgodba, ki jo želimo predstaviti zunanjemu svetu. Obleka poslovne ženske ima z vsakim detajlom, ki je del njenega videza in imidža, pomembno vlogo v sodobnem svetu, kjer je izgled prevzel vodilno vlogo zaznavanja ljudi in je ključni za prvi vtis pri sogovorniku. Zgodi se, da ste obleko izbrali napačno in pustili vtis, katerega si niste želeli, za kar imate malokrat priložnost srečanje ponoviti in še redkeje boste lahko popravili prvi vtis, ki ste ga pustili za seboj. Zato je skrbno izbrana obleka, primerna priložnosti, osebi, s katero se boste srečali, in poklicu, ki ga ta oseba opravlja, lahko odločilnega pomena za uspešno izpeljan sestanek ali srečanje.

Poslovni slog se skozi čas ni dosti spremenil in še vedno veljajo dokaj ustaljene smernice, v zadnjih časih pa so dovoljeni tudi bolj sproščeni načini oblačenja. Vendar brez pretiravanj, z okusom in v okvirih naše starosti in postave. Poslovni stil mora biti podrejen poslu in ne osebni željam in modnim zapovedim. Kar je še težje mladim podjetnicam, ki šele vstopajo v poslovni svet in se zapovedan poslovni stil zelo razlikuje od njihovega osebnega stila.

Urška Č.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat