| 

Postal sem podjetnik

Imeti osebnega šoferja: nuja ali luksuz?

Imeti osebnega šoferja: nuja ali luksuz?

19.03.2008 ob 11:10

Delovni dan večine vodilnih delavcev, managerjev, podjetnikov, se začne in konča s službeno potjo. Ure, ki jih preživijo na cesti v avtu, so pojem klasičnega delovnika. Vožnja iz enega na drugi sestanek, vmes prevoženih več sto kilometrov. Med vožnjo pa pogovori po mobilnem telefonu, sestavljanje nove poslovne strategije, kovanje novih načrtov … koncentracija usmerjena sto odstotno na posel! Kdo pa vozi!? Vožnja avtomobila sama po sebi zahteva popolno zbranost in odsredotočenost na cesto ter druge dejavnike, ki vplivajo na samo vožnjo. Zato se vprašamo: kako lahko pri tako pomembnih stvareh, kot je izpeljava pomembnih poslov, istočasno za volanom razmišljamo še o življenjsko odločilni stvari: varnosti na cesti!? Eno z drugim ne gre. Zato je izbira imeti osebnega (poklicnega) šoferja v službi, za udobno in varno vožnjo na delu, prej nuja kot luksuz za vse tiste, ki večino svojega delovnega dneva preživijo na vožnji od ene stranke do druge, od enega sestanka do drugega.

In kakšne so prednosti, če vas na delo vozi vaš osebni šofer? Če pogledamo iz čisto pragmatičnega pogleda je sigurno na prvem mestu ta, da ste manj utrujeni, če se v avtu vozite kot sopotnik. In druge prednosti:
  • med vožnjo lahko v miru opravite vse telefonske pogovore,
  • lahko delate na prenosnem računalniku,
  • lahko celo zadremate,
  • si privoščite okrepčilo, malico,
  • ali v miru svoje misli in energijo usmerite na vaš naslednji cilj, na naslednji poslovni sestanek, in druge.
In morda še nekaj, čeprav naj ne zveni kot vzpodbuda k temu, ampak v kolikor sklenete zelo pomemben in velik posel, lahko v miru nazdravite s kozarčkom alkoholne pijače in vas pri tem ne skrbi, kako se boste odpeljali domov.

Zato so ob današnjem »divjem« tempu življenja, tako osebnem kot poslovnem, takšne izbire lahko za vas odločilne. Razmislite ali je vredno žrtvovati svoje življenje za ceno službe, ki od vas zahteva vedno več, vedno večje napore in dolgotrajne ure preživete na delu, zaradi česar se domov k družini vračate utrujeni, nerazpoloženi, iztrošeni!? Sicer se bo sigurno našel nekdo ali več takih, ki bodo zagovarjali nasprotno in celo dejali, da jih vožnja z avtom sprošča in da jim to ne predstavljali dodatnega napora in obremenitve, bodo o tem strokovnjaki za varno vožnjo nedvomno povedali drugačne.

Urška Č.

sorodni članki


Komentarji: 1 

Dodajte komentar


čarli | 19.03.2008 ob 18:23
Ja, meni se zdi kar pametno tole! "Veliki gospodje" v večjih podjetjih si to sigurno z lahkoto tudi privoščijo!
Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Torek
od 7 do 13 °C

Sreda
od 7 do 2 °C

Četrtek
od -1 do 9 °C

Petek
od 3 do 9 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat