| 

Aktualno

Audi: najuspešnejše poslovno leto vseh časov

Audi: najuspešnejše poslovno leto vseh časov

14.03.2008 ob 10:16

 Audi je v poslovnem letu 2007 ponovno zabeležil rekordne uspehe pri proizvodnji in prodaji vozil ter pri prometu in poslovnem izidu.

„Za nami je najuspešnejše poslovno leto v zgodovini našega podjetja. Po eni strani smo že dvanajsto leto zapored podrli rekord pri prodaji vozil, po drugi strani pa smo tudi pri vseh finančnih kazalnikih dosegli nove rekordne vrednosti – to imenujemo kvalitativna rast. Kajti le dobičkonosna rast nam trajno zagotavlja konkurenčnost," je danes na letni tiskovni konferenci v Ingolstadtu povedal Rupert Stadler, predsednik uprave družbe AUDI AG.

Koncern Audi je prodajo vozil povečal za 5,7 odstotka, zato so v poslovnem letu 2007 tudi dohodki iz prodaje dosegli nov najboljši rezultat: 33.617 (31.142)* milijonov €, kar predstavlja 7,9-odstotno rast. S poslovnim izidom iz rednega poslovanja v višini 2.705 (2.015) milijonov € je podjetje zabeležilo znatno rast – 34,2 odstotka.

„To hkrati pomeni tudi najboljši izid iz operativnega poslovanja v zgodovini našega podjetja in predstavlja dokaz za zdravo in trajnostno rast koncerna Audi," je poudaril Axel Strotbek, ki je kot član uprave družbe Audi AG pristojen za finance in organizacijo.

Uspeh gre pripisati predvsem izboljšanju ponudbe modelov s prodajo prestižnih vozil, kot so Audi Q7, modeli družine TT, Audi A5 in super športnik Audi R8. „Poleg tega smo z doslednimi ukrepi za znižanje stroškov in povečanje produktivnosti trajnostno povečali tudi poslovni izid – to imenujemo kvalitativna rast," je dodal Strotbek.

Načrti za 2008: zagotovitev trajnostnega in dobičkonosnega razvoja

Audi je leto 2008 začel odlično: v januarju so dosegli 4,7-odstotno rast prodaje. Pozitivni trend se je nadaljeval tudi v februarju, ko so prodali 71.348 vozil, kar je 2,6 odstotka več. Novi Audi A4 Avant bo v letošnjem letu pozitivno vplival tako na kvantitativno kot tudi na kvalitativno rast. „Smo na najboljši poti, da letos presežemo mejo milijon prodanih vozil. Dosledno bomo nadaljevali trend dobičkonosne rasti," je dejal Stadler. Z rekordnimi rezultati v letu 2007 Audi na mednarodni ravni sodi med najdobičkonosnejša podjetja v avtomobilski industriji. „Sami smo položili finančne temelje za nadaljnjo rast," je poudaril Stadler.

Audi se bo soočil tudi z zunanjimi izzivi v avtomobilski panogi. Zaveda se svoje odgovornosti do okolja. In to ne šele zdaj: Audijevi današnji motorji v primerjavi z motorji iz leta 1990 porabijo za 36 odstotkov manj goriva, da proizvedejo 1 kW (1,36 KM) moči. In v prihodnje bo znamka v okviru vsake velikoserijske modelske vrste ponudila varčen in okolju prijazen model. „Še dodatno bomo izpopolnili tehnologijo lahke konstrukcije, povečali aerodinamiko, zmanjšali trenje in optimirali elektronske komponente," je napovedal predsednik Audijeve uprave.

Vir: Porsche Slovenija d.o.o.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Ponedeljek
od 18 do 24 °C

Torek
od 17 do 24 °C

Sreda
od 14 do 22 °C

Četrtek
od 15 do 26 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat