| 

Aktualno

Družba Škoda Auto izdelala že dva milijona vozil Octavia

Družba Škoda Auto izdelala že dva milijona vozil Octavia

12.03.2008 ob 14:25

Danes je družba Škoda Auto v svoji tovarni v mestu Vrchlabí na Češkem izdelala dvomilijonto vozilo modelske vrste Škoda Octavia. Gre za t. i. terensko izvedbo trenutno najuspešnejšega vozila znamke Škoda – Octavia Scout 2.0 TDI v srebrni barvi.

Družba Škoda Auto sodobni model Octavie izdeluje od leta 1996 (prvotno Octavio so izdelovali v 60-ih letih prejšnjega stoletja). Leta 2004 so prvo generacijo razširili z novo. Zaradi velikega zanimanja strank proizvodnje "stare" generacije niso ukinili, temveč jo še danes izdelujejo pod imenom Tour.

Vozila Škoda Octavia Tour izdelujejo v mestu Vrchlabí na Češkem, sestavljajo pa jih tudi drugod po svetu, kot npr. v Indiji, Rusiji, Kazahstanu, Ukrajini in Bosni. Proizvodnja vozil Škoda Octavia je v tovarni v kraju Mladá Boleslav, končna izdelava poteka v Indiji, Rusiji, Ukrajini ter v Bosni, licenčna proizvodnja pa od aprila 2007 tudi na Kitajskem. Na indijskem trgu je Škoda Octavia kupcem na voljo pod imenom Laura, na Kitajskem pa pod imenom Ming Rui.

Oba modela sta na voljo v izvedbi 4x4, Octavia pa tudi v športni izvedbi RS in v zgoraj omenjeni izvedbi Scout.

Od začetka proizvodnje je družba Škoda Auto izdelala 1.315.000 vozil prve generacije Octavie in 685.000 vozil nove generacije.

Leta 2007 je bilo prodanih 72.529 vozil Škoda Octavia Tour in 237.422 vozil Škoda Octavia.


Vir: Porsche Slovenija d.o.o.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Ponedeljek
od 12 do 24 °C

Torek
od 12 do 23 °C

Sreda
od 12 do 23 °C

Anketa

Dopust...
je že mimo
šele pride
ga ne potrebujem

    rezultat