| 

Aktualno

Evropa je izbrala – Volkswagen Tiguan najboljši SUV

Evropa je izbrala – Volkswagen Tiguan najboljši SUV

14.03.2008 ob 14:27

Trofeja Auto 1 za leto 2008 za najboljšo novost v razredu

Najstrožja evropska žirija se je odločila: priznano trofejo Auto 1 v kategoriji „terenska in športno-terenska vozila“ si v letošnjem letu zasluži Volkswagen Tiguan. Več kot 40 milijonov bralcev in strokovnjakov iz skupine Auto Bild je v preteklih mesecih izbiralo najboljše izmed 74 modelskih novosti. Včeraj zvečer je v okviru 78. ženevskega avtomobilskega salona priznano nagrado prevzel dr. Ulrich Hackenberg, ki je v Volkswagnovi upravi odgovoren za področje razvoja. „To priznanje je okronalo serijo mednarodnih uspehov, ki jih je Tiguan dosegel od začetka prodaje. Za Volkswagen je to pomemben sestavni del globalne strategije rasti. Poleg tega je trofeja tudi znak, da smo z našimi proizvodi ubrali pravo pot,“ je dejal dr. Ulrich Hackenberg pred več kot 500 gosti v La Halle Sécheron.


17. podelitev nagrade „Evropski Auto 1“ temelji na glasovanju, ki je bilo v vseh pogledih polno presežkov. Okrog 40 milijonov bralcev 26-ih evropskih izdaj revije Auto Bild je najprej izbralo svojega nacionalnega zmagovalca. Sodeč po številu oddanih glasov so se na primer Švicarji jasno odločili za Tiguana. Poleg tega so bralce pozvali, da izberejo svoje favorite v šestih posamičnih avtomobilskih kategorijah. Po tri najbolje uvrščene v vsakem razredu je na testnem poligonu v bližini Rima preizkusila še žirija, ki so jo sestavljali vozniki dirkalnikov, tehniki in glavni uredniki. Rezultat: Tiguan je zlahka zbral največ točk in pustil konkurenco daleč za seboj.

Serija Tiguanovih uspehov se torej nadaljuje. Že novembra 2007 je Volkswagnov športni terenec prejel nagrado „Auto Trophy“, nekaj tednov pred tem pa je bil odlikovan tudi z „zlatim volanom“.

Vir: Porsche Slovenija d.o.o.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Nedelja
od 6 do 10 °C

Ponedeljek
od 5 do 10 °C

Torek
od 6 do 14 °C

Sreda
od 4 do 15 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat