| 

Posel in moda

Novi Audi Q7 V12 TDI quattro

Novi Audi Q7 V12 TDI quattro

15.03.2008 ob 09:46

Audi je tehnologijo TDI pripeljal do novega vrhunca: Audi Q7 V12 TDI quattro je v svojem razredu najmočnejši osebni avto z dizelskim motorjem. Njegov dvanajstvaljnik iz šestlitrske prostornine črpa moč 368 kW (500 KM) in navor 1.000 Nm – ta veliki športni terenec se torej lahko pohvali z zmogljivostjo športnega avtomobila. Poleg tega novi Q7 V12 TDI quattro – v Audijevem slogu – izjemno moč združuje z učinkovito porabo goriva. Športno podvozje, modificirana karoserija in ekskluzivna oprema so dejavniki, zaradi katerih lahko rečemo, da je Audi Q7 V12 TDI quattro ultimativni visokozmogljivi SUV. Njegov razvoj in proizvodnja sta delo Audijeve stoodstotne hčerinske družbe quattro GmbH. Audi Q7 V12 TDI bodo serijsko začeli izdelovati v letošnjem letu.


Z modelom Audi Q7 V12 TDI quattro odpira Audi, izumitelj tehnologije TDI, novo poglavje v zgodovini dizelskih motorjev. Prvi dvanajstvaljni dizelski motor na svetu, vgrajen v serijski avto, poganja tega velikega in zmogljivega športnega terenca z neverjetno suverenostjo in sproščenostjo. Šestlitrski agregat lahko v pičlih 5,5 sekunde Audi Q7 požene od nič do 100 kilometrov na uro – takšen pospešek pa je vsekakor na ravni vrhunskih športnih avtomobilov. Največja hitrost je elektronsko omejena na 250 kilometrov na uro.


Dizelski dvanajstvaljnik pa prepriča tudi s porabo goriva. V povprečju se zadovolji že z 11,9 litri na 100 km – kar je ob upoštevanju njegovih motornih zmogljivosti osupljivo malo. Šestvaljni TDI močno prekaša vse bencinske tekmece iz vrst visokozmogljivih športnih terencev. Po zaslugi učinkovitega zgorevanja in kompleksnega sistema za prečiščevanje izpušnih plinov Audi Q7 V12 TDI quattro že danes izpolnjuje izpušne normative, ki bodo začeli veljati šele v prihodnjih letih.Vir: Porsche Slovenija d.o.o.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat