| 

Posel in moda

Audi R8 TDI Le Mans

Audi R8 TDI Le Mans

10.03.2008 ob 12:31

Audi predstavlja revolucijo v kraljevskem razredu – prvi dvanajstvaljni dizelski motor v visokozmogljivem cestnem dirkalniku. Motor V12 TDI s šestimi litri gibne prostornine poganja konceptno vozilo, izdelano na osnovi Audija R8. Ta pogonski agregat proizvaja silovitih 500 KM in 1.000 Nm navora. S tem pogonom odpira Audi novo poglavje tehnologije dizelskih motorjev. R8 V12 TDI briljantno rdeče barve temelji na Audijevem strokovnem znanju s področja športnega avtomobilizma in simbolizira maksimalno vozno dinamiko, tehnološko pionirstvo in fascinanten design.

Izvedba V12 TDI je bližnji sorodnik motorja, ki je gnal Audi R10 – dvakratnega zmagovalca dirke 24 ur Le Mansa; s tem motorjem se bo Audi R8 tudi z vidika voznih zmogljivosti zagotovo uvrstil v ligo super športnih avtomobilov.

Novi V12 TDI spada v družino Audijevih V-motorjev, vendar meri pri njem kot med vrstama valjev 60 stopinj, kar je za ta tip motorjev idealna zasnova. Med njegove odlične lastnosti sodi tudi nova zgradba verižnega pogona, v katero sta vključeni tudi obe novo razviti visokotlačni tlačilki za vbrizgavanje goriva preko skupnega voda (common rail).

Navdušujoča – kot pač pritiče športnemu avtomobilu tega kalibra – je tudi zvočna podoba: dvanajstvaljnik sicer deluje nevsiljivo in umirjeno, kot je značilno za njegovo zasnovo, vendar voluminozno in z agresivnimi delnimi toni razkriva vse svoje zmožnosti.Vir: Porsche Slovenija d.o.o.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat