| 

Posel in moda

Športni kupe Bocanegra – znanilec novega oblikovalskega pristopa

Športni kupe Bocanegra – znanilec novega oblikovalskega pristopa

17.03.2008 ob 18:15

SEAT je na avtomobilskem salonu v Ženevi predstavil novo študijo Bocanegra, športni kupe, ki izžareva trden značaj in dinamičnost. SEAT bo že v bližnji prihodnosti predstavil nove modele, med drugim novo generacijo Ibize in novo limuzino, ki je napovedana za leto 2009.

Predsednik uprave družbe SEAT Erich Schmitt je poudaril pomen novega športnega kupeja in potrdil, da je “SEAT Bocanegra športen prototip s poudarkom na designu, s katerim znamka SEAT na novo utrjuje svoj položaj. Hkrati pa je Bocanegra napoved SEAT-ove prihodnje oblikovalske filozofije.”

Fascinanten, športen design

Bocanegra, ki že na prvi pogled zbudi močna čustva, sledi načelu, ki ga je uvedel vodja oblikovanja pri znaki SEAT Luc Donckerwolke: avto mora imeti praktično, privlačno obliko.

Prototip je svoje ime (črna usta) dobil po markantnem sprednjem delu, katerega zgornja polovica je izdelana iz temnega perspexa, pod katerim žarijo žarometi iz svetlečih diod LED. Na mreži hladilnika je klasični logotip znamke, črka S, ki pa je pri Bocanegri črne barve in ima kromirano obrobo.

Bocanegrina nizka, 4-metrska kompaktna kupejevska karoserija predstavlja popolno sinergijo med športno obliko in voznimi lastnostmi ter funkcionalnostjo, prostornostjo in najvišjo stopnjo varnosti, kar ji omogoča, da se prilagodi najrazličnejšim zahtevam.

Posebno pozornost pritegnejo tudi steklena panoramska streha, ki skrbi, da je notranjost prijetno svetla, stranski smerniki na robu zunanjih ogledal in 19-colska aluminijasta platišča s pnevmatikami 235-35.

Za zadek so značilni robustna boka z enoto zadnjih luči in sredinsko nameščena izpušna cev, ki je integrirana v zadnjem odbijaču in ki vozilu daje še bolj kompakten, dinamičen videz.Skrbno izdelana notranjost s številnimi detajli


Notranjost Bocanegre zaznamujejo različne barve in različni materiali. Lahka, športno oblikovana armaturna plošča dominira v sprednjem delu. Vsi elementi so stilizirani in sledijo liniji sredinske konzole, v kateri je klimatska naprava.

Kombinirani instrument odraža športni značaj znamke. Merilnika sta oblikovana na novo, med njima je telefonski prikazovalnik z značilnim menijem. Voznik komunikacijske funkcije upravlja z elementi na volanu, kar prinaša boljšo povezanost med voznikom, vozilom in obrobnimi napravami, kot so dlančniki z vgrajenim telefonom in naprave s povezavo Bluetooth.

Lahko zasnovo elementov, kot so nasloni za roke in školjkasti sedeži, poudarjajo izbrani materiali, npr. usnje in polprosojen perspex.Motor TSI z dvema polnilnikoma

SEAT-ov prototip ima edinstveno kombinacijo motorja TSI z dvema polnilnikoma
in 7-stopenjskega menjalnika DSG, ki ga voznik upravlja z elementi na volanu.

Motor s kompaktno glavo, ki se lahko pohvali z nizkimi emisijami CO2, skupaj s športnim menjalnikom DSG zagotavlja obilo užitkov v dinamični vožnji. Prestavljanje s tipkami na volanu in izjemna stabilnost SEAT-ovega dinamičnega podvozja sta zagotovilo za pristno doživetje vožnje.

Vir: Porsche Slovenija d.o.o.

sorodni članki

Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat