| 

Aktualno

Volkswagen od Investorja in skladov Wallenberg odkupil njihov delež v Scanii

Volkswagen od Investorja in skladov Wallenberg odkupil njihov delež v Scanii

06.03.2008 ob 17:23

Volkswagen bo glasovalni delež v Scanii povečal na 68,6 odstotka

Volkswagen se je z družbo Investor AB in skladi Wallenberg dogovoril za odkup vseh njihovih deležev v družbi Scania. Volkswagen bo tako – če bodo prejeli kartelnopravno dovoljenje – v Scanii dobil glasovalni delež v višini 30,62 odstotka (kar ustreza 134.711.900 delnicam A družbe Scania). Njihov glasovalni delež se bo tako povečal s 37,98 na 68,60 odstotka. Kapitalski delež bo znašal 37,73 odstotka (prej 20,89 odstotka). Nakupna cena za delnico družbe Scania znaša 200 SEK. Odkup vseh deležev družbe Scania od Investorja in skladov Wallenberg je pomemben korak do jasne, dolgoročne strukture delničarjev.


„Odkup deležev priča o pomenu, ki ga pripisujemo udeležbi v družbi Scania,“ je dejal prof. dr. Martin Winterkorn, predsednik uprave delniške družbe Volkswagen. „Scania je močna in prestižna znamka z obetavno prihodnostjo. Upravi in zaposlenim v Scanii bomo nudili vso podporo na poti dobičkonosne rasti. V preteklih osmih letih sta Investor in Volkswagen uspešno sodelovala; v tem času je Scania zabeležila rekordno prodajo in dobiček. Oba, Volkswagen in Investor, vidita v tej transakciji najboljšo rešitev za Scanio in Švedsko,“ je nadaljeval Winterkorn.


Volkswagen računa, da se bo tudi v prihodnje poslovanje odvijalo zelo pozitivno in da bo rast velika. Družba naj bi ostala prestižna znamka, ki jo bodo kot tako tudi nadgrajevali. Volkswagnov cilj je dolgoročno povečanje vrednosti za vse delničarje. Načrtov za strukturne spremembe, ki bi imeli negativne posledice za zaposlene, v bližnji prihodnosti ne vidijo. Kontinuiteta v Scaniini upravi je bila za Volkswagen že od nekdaj zelo pomemben dejavnik. Tudi sedež družbe ter centra za raziskave in razvoj naj bi ostali v mestu Södertälje. „Tudi v prihodnje bomo delovali kot odgovorni delničarji in bomo poslovali v skladu s švedskimi smernicami za korporacijski nadzor. Poleg tega bomo poskrbeli, da bodo v upravnem odboru družbe Scania tudi v prihodnje sedeli odločni, dobro usposobljeni in neodvisni predstavniki,“ je povedal Winterkorn.

Vir: Porsche Slovenija d.o.o.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Torek
od 11 do 25 °C

Sreda
od 12 do 25 °C

Četrtek
od 14 do 21 °C

Petek
od 14 do 19 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat