| 

Poslovne priložnosti

Volkswagen nadaljuje trend uspešnega poslovanja

Volkswagen nadaljuje trend uspešnega poslovanja

01.03.2008 ob 14:45

Odlični rezultati in znatno večja produktivnost

Vodstvo koncerna oz. v njegovem imenu dr. Jochem Heizmann, je na zboru delavcev v tovarni v Braunschweigu, predstavilo naslednja pozitivna dejstva: koncern je leta 2007 prvič presegel mejo šest milijonov vozil prodanih vozil in v januarju 2008 zabeležil 11-odstotno rast. Volkswagen je po Heizmannovih besedah danes veliko bolj produktiven. Predstavil je ambiciozne cilje strategije razvoja do leta 2018. Volkswagnova pot je temelj, ki bo trajno zagotovil delovna mesta.

"Z odličnimi rezultati nadaljujemo trend rekordnega poslovanja, smo veliko bolj produktivni, na cestah in s tem pri kupcih je vse več naših vozil." To so bile uvodne besede dr. Jochema Heizmanna na prvem letošnjem zboru delavcev v tovarni v Braunschweigu. Najlepši dokaz uspeha je Tiguan, za katerega v Braunschweigu izdelujejo inovativni krmilni sistem in ostale komponente podvozja ter plastične dele.

Ponudbo produktov so dopolnili novi modeli, npr. Passat CC, ki bo evropskim kupcem predstavljen v Ženevi, in Scirocco, ki bo prav tam doživel svetovno premiero.
Dr. Heizmann je zaposlenim predstavil dolgoročne cilje strategije razvoja do leta 2018. Do tega leta naj bi se Volkswagen po anketah o zadovoljstvu strank in ugledu med delodajalci uvrstil na sam vrh, letno prodal več kot šest milijonov vozil in sodil med najbolj dobičkonosne avtomobilske proizvajalce na svetu. K uresničitvi teh ciljev morajo prispevati vsi delavci in celotno vodstvo.

Dr. Heizmann je pohvalil tudi napredek, ki ga je tovarna v Braunschweigu dosegla v preteklih letih in ki ga potrjujejo tudi poslovni rezultati. Posebno priznanje si tovarna zasluži na področju zagotavljanja kakovosti.

Volkswagnova pot je tista prava pot, ki zagotavlja, da bo koncern za svoje kupce izdeloval napredne, visokokakovostne in varčne avtomobile. Stalno izpopolnjevanje prinaša učinkovitejše procese in preprečuje nepotrebne izgube.

Dr. Heizmann je zaposlenim namenil naslednje vzpodbudne besede: "Sodelujte pri uresničevanju ciljev. Prispevajte svoj delež! Pri Volkswagnu velja naslednja formula: večja produktivnost + večja rast = zagotovljena delovna mesta." Na koncu svojega govora se je dr. Heizmann zahvalil zaposlenim: "Brez vašega prispevka Volkswagen in predvsem tovarna v Braunschweigu ne bi bila tam, kjer sta danes. Jaz in moji kolegi v upravnem odboru se tega zavedamo in to cenimo."

Volkswagnova tovarna v Braunschweigu

Poslovna enota Braunschweig sodi med največje proizvajalce sestavnih delov za podvozje na svetu. Paleta proizvodov sega od posamičnih zavornih kolutov do celotnih prem, izdelujejo pa tudi krmilne sisteme, blažilnike, pedala in plastične komponente ter stroje in orodja. V Braunschweigu je zaposlenih pribl. 6.400 delavcev. V letu 2007 so izdelali komponente in module za pribl. 5,6 milijona vozil in zabeležili skupni promet v višini 2,2 milijarde EUR. Tovarna je eden izmed najpomembnejših dobaviteljev komponent za tovarne, kjer sestavljajo vozila koncerna Volkswagen.

Vir: Porsche Slovenija d.o.o.

sorodni članki

Petek
od 3 do 14 °C

Sobota
od -1 do 6 °C

Nedelja
od -5 do 9 °C

Ponedeljek
od -4 do 12 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat