| 

Posel in moda

Poslovni stil za moškega - večerna prireditev

Poslovni stil za moškega - večerna prireditev

31.05.2008 ob 18:58

Povabilu na poslovno večerno prireditev pogosto sledi pripis "Dress Code". Kar pomeni, da je zahtevan točno določen način oblačenja. To nam olajša izbiro oblačila. V kolikor sami izbiramo oblačilo za večerno uradno priložnost, bomo s črno klasično obleko, snežno belo srajco, enobarvno kravato umirjene barve, s črnimi lakastimi čevlji in črnimi nogavicami zadeli v polno. Če pa je predpisan način oblačenja bomo sledili le-temu. Za visoko pomemben svečane prireditve poznamo način "Black Tie" ali "Črna kravata" in "White Tie" ali "Bela kravata".


"Black Tie" je pogost predpisan način oblačenja za moške na večernih prireditvah in sprejemih. Zahteva, da oblečete črn smoking, belo srajco z manšetnimi gumbi in črn metuljček. "White Tie" je zahtevan na sprejemih najvišje ravni. In predpisuje frak z razporkom na hrbtu v obliki lastovičjega repa, snežno belo srajco z zlomljenim ovratnikom in bel metuljček. Kot dodatki k obleki so predpisani še biserna igla za metuljček in zlati manšetni gumbi.

Urška Č.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat