| 

Aktualno

Škoda Auto na Ženevskem avtosalonu

Škoda Auto na Ženevskem avtosalonu

28.02.2008 ob 08:45

Na 78. mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi (Švica) bo uradno predstavljena nova generacija Škode Superba – elegantne limuzine višjega srednjega razreda. Od Superbovih novosti velja omeniti patentirani sistem pokrova prtljažnika Twindoor, zaradi katerega ima vozilo hkrati dve različni funkciji: lahko je reprezentativna limuzina s stopničastim zadkom ali pa praktičen in uporaben avto z velikim pokrovom prtljažnika.

V prostorni, kakovostno izdelani notranjosti bodo potniki našli številne praktične rešitve in velik prtljažnik (565 l oz.1670 l). Že tako veliko notranjost prejšnje generacije Superba so še povečali, zato se novi Superb uvršča med najprostornejša vozila svojega razreda. Odraz novega varnostnega standarda je do devet zračnih blazin, ki v primeru trčenja učinkovito zaščitijo potnike na sprednjih in zadnjih sedežih. Ponudba opreme vključuje tudi biksenonske žaromete s funkcijo AFS, navigacijsko napravo z zaslonom na dotik in parkirno asistenco, ki lahko vozilo samodejno parkira v vrsto mirujočih avtomobilov.

Za novi Superb je na voljo naslednja paleta motorjev:

Bencinski motorji: Dizelski motorji:
1.4 TSI (92 kW) 1.9 TDI PD DPF (77 kW), tudi brez filtra DPF
1.8 TSI (118 kW), tudi 4x4 (A)
2.0 TDI PD DPF (103 kW), tudi (A)
3.6 FSI V6 (191 kW) 4x4 (A)
2.0 TDI PD DPF (125 kW), tudi 4x4 in (A)

Sejemsko premiero bo na ženevskem avtosalonu doživel tudi novi Superb z motorjem 3.6 FSI V6 z močjo 191 kW v izvedbi 4x4. V seriji okolju prijaznih modelov GreenLine se bo poleg Fabie GreenLine in Octavie Multifuel predstavil tudi novi model Superb GreenLine z motorjem 1.9 TDI PD DPF (77 kW), ki ga odlikuje nizka vrednost emisij CO2: 136 g-km.

Poleg teh novosti bo družba Škoda Auto predstavila tudi posodobljeni model Octavia RS z motorjem 2.0 TDI CR DPF (125 kW) ter celotno ponudbo modelov Fabia, Roomster in Octavia.

Škodin razstavni prostor na ženevskem avtomobilskem salonu boste našli v hali 2 na lokaciji številka 2160.


Vir: Porsche Slovenija d.o.o.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Ponedeljek
od -2 do 4 °C

Torek
od -3 do 3 °C

Sreda
od -4 do 7 °C

Četrtek
od -4 do 6 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat