| 

Poslovne priložnosti

15. obletnica delovanja SEAT-ove tovarne v Martorellu

15. obletnica delovanja SEAT-ove tovarne v Martorellu

03.03.2008 ob 09:13

Ena izmed najproduktivnejših tovarn v Evropi – s SEATovim proizvodnim sistemom

SEAT-ova tovarna v Martorellu je v mesecu februarju praznovala 15. obletnico delovanja. 22. februarja 1993 je španski kralj Juan Carlos I uradno odprl enega najnaprednejših proizvodnih obratov tistega časa, tovarno, ki je postala sinonim za sodoben pristop, inovativnost in vrhunsko tehnologijo – kar so tudi značilnosti znamke SEAT, ki ponazarjajo njeno usmerjenost v prihodnost.


Ob tako pomembni priložnosti je predsednik uprave družbe SEAT Erich Schmitt poudaril, da "nam pomemben napredek, ki smo ga dosegli pri izboljšanju kakovosti proizvodnega procesa in povečanju proizvodnih kvot, omogoča, da z vrhunsko kakovostjo izdelkov še povečamo navdušenje kupcev nad našo znamko. Za ta dosežek gre zahvala trudu in predanosti vseh zaposlenih, ki so največje bogastvo našega podjetja."

Inovacije v proizvodnih procesih, intenzivno izobraževanje zaposlenih in najsodobnejše tehnologije so prispevali k modernizaciji tovarne in njenih proizvodnih linij, kjer proizvajajo vse SEAT-ove modele razen Alhambre; ta nastaja v Palmeli na Portugalskem.

V zadnjem letu so v tovarni uvedli program kakovosti SEAT Excellence Program (SEP), s katerim so v proizvodnem procesu vzpostavili SEAT-ov proizvodni sistem. Cilj tega inovativnega sistema je med drugim zmanjšati čas proizvodnje za prihodnje SEAT-ove modele za kar 30 %, s čimer se Martorell uvršča med najučinkovitejše tovarne v Evropi.


Gradnja nove tovarne pribl. 30 kilometrov severozahodno od Barcelone je stekla februarja 1990. SEAT je namreč potreboval večji proizvodni obrat, saj kapacitete v Zoni Franci v Barceloni niso več zadoščale.

V tovarni, ki je bila prvotno zasnovana za proizvodnjo 1.500 vozil na dan, danes vsak dan izdelajo več kot 2.000 vozil. V Martorellu je trenutno zaposlenih 8.000 ljudi, tovarna pa obsega skoraj tri milijone kvadratnih metrov, tj. 400 nogometnih igrišč.

Vir: Porsche Slovenija d.o.o.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Petek
od 15 do 22 °C

Sobota
od 10 do 23 °C

Nedelja
od 7 do 24 °C

Ponedeljek
od 10 do 25 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat