| 

Aktualno

Porsche predstavlja tehnologije prihodnosti in okolju prijazne dirkalnike

Porsche predstavlja tehnologije prihodnosti in okolju prijazne dirkalnike

27.02.2008 ob 11:30

Družba dr. Ing. h.c. F. Porsche AG iz Stuttgarta bo na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi predstavila okolju prijazne, varčnejše modele. Tradicionalno bodo na salonu, ki bo potekal od 6. do 16. marca, predstavili najpomembnejše trende za prihajajočo avtomobilistično sezono.

Obiskovalci si bodo lahko ogledali pestro ponudbo modelov, od prototipa izjemno varčnega hibridnega Cayenna do Porscheja RS Spyder. Ta najuspešnejši dirkalnik serije American Le Mans Series je osem skupnih zmag v letu 2007 dosegel z okolju prijaznim gorivom E10, ki ima 10-odstotni delež bio etanola. Poleg tega vse izvedbe Cayenna 2. generacije poganjajo novi, varčni bencinski motorji z direktnim vbrizgavanjem, ki porabijo za do 15 % manj goriva.

V segmentu športnih avtomobilov Porsche z Boxsterjem RS 60 Spyder, ki se v Švici predstavlja prvič, in z modeloma 911 Turbo Cabriolet in 911 GT2 poudarja tradicijo izdelave učinkovitih, lahkih in zato varčnih vozil, ki temelji na desetletjih izkušenj. Optimalno razmerje med maso in zmogljivostjo (razmerje med kg in kW) tudi v najzahtevnejših pogojih zagotavlja maksimalno vozno dinamiko in edinstven užitek v vožnji.


Vir: Porsche Slovenija d.o.o.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 2 do 6 °C

Četrtek
od 4 do 10 °C

Petek
od 5 do 10 °C

Sobota
od 4 do 6 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat