| 

Uporabne informacije

Motiv za zamenjavo zaposlitve

Motiv za zamenjavo zaposlitve

26.02.2008 ob 08:00

Agencija Adecco je med 250 iskalci zaposlitve po vsej Sloveniji izvedla anketo, s katero je ugotavljala razloge za zamenjavo službe in prilagodljivost pri iskanju nove zaposlitve. Dve tretjini sodelujočih je bilo brezposelnih, preostali pa službo želijo zamenjati, ker z njo niso zadovoljni. Najpomembnejši razlogi za iskanje nove zaposlitve pri tistih, ki so zaposleni, so želja po novih izzivih, prenizka plača in premalo motivacije, usposabljanja in nagrajevanja za uspešno delo. Slabih odnosov na delovnem mestu anketiranci niso izpostavili za razlog za zamenjavo, čeprav so odnosi visoko na seznamu vrednot, ki so jim v službi najpomembnejše.

Anketa je tudi pokazala, da se je četrtina iskalcev zaposlitve pripravljena preseliti v tujino, na selitev v drug kraj v Sloveniji pa je pripravljena tretjina iskalcev, vendar le, če bi jim tamkajšnje delo omogočalo boljši življenjski standard. Najmanj navdušeni so iskalci nad dnevnimi migracijami; samo pet odstotkov je takih, ki so se dnevno pripravljeni v službo voziti več kot sto kilometrov. Večinoma so se pripravljeni voziti le do 20 kilometrov.

sorodni članki


Komentarji: 2 

Dodajte komentar


oli | 02.12.2010 ob 14:57
žal v državi kjer vlada anarhija na trgu dela, se dogaja svinjarija in svaka čast tistim, ki delajo in so zadovoljni z delom,okoljem in plačo.
lp
Seba | 21.11.2009 ob 18:15
Zanimivo. Kaj to torej pomeni, da so ljudje pripravljeni požreti slabe delovne razmer, če je le plača dovolj visoka. Žalostno.
LP
Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Ponedeljek
od 12 do 25 °C

Torek
od 14 do 22 °C

Sreda
od 14 do 22 °C

Četrtek
od 14 do 22 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat