| 

Postal sem podjetnik

Mark Hurd poslovnež leta 2007

Mark Hurd poslovnež leta 2007

19.02.2008 ob 08:09

Uredniki in bralci revije BusinessWeek so za poslovneža leta 2007 izbrali glavnega izvršnega direktorja podjetja HP Marka Hurda. Zmagal je v močni konkurenci najbolj znanih svetovnih poslovnežev, kot sta Applov Steve Jobs in medijski mogotec Rupert Murdoch. Urednike in bralce je prepričala Hurdova sposobnost vodenja na zelo konkurenčnem ter zapletenem trgu računalniške opreme, s katero je spremenil podjetje HP v enega od redkih podjetij, ki uspešno prodaja izdelke tako za domače uporabnike kot največje svetovne korporacije.

HP je proračunsko leto 2007 sklenil s 104,3 milijarde ameriških dolarjev prihodkov, kar je za 13,7 odstotka več kot leto prej, vrednost delnice podjetja pa se je v istem obdobju povzpela za kar 23 odstotkov. Okrepil je vodilni položaj na svetovnem trgu osebnih računalnikov, kjer se je HP še pred nekaj leti ukvarjal s težavami, in z odmevnimi prevzemi okrepil ponudbo programske opreme.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat