| 

Posel in moda

Poslovni stil za moškega - Business Casual

Poslovni stil za moškega - Business Casual

Poslovni stil za moškega tako imenovan Business Casual je dnevna neformalna moška obleka. Poslovni stilisti jo ne priporočajo za visoko pomembne poslovne sestanke ali poslovna srečanja na najvišjih nivojih. Je bolj sproščenega videza in dovoljuje tudi druge barve obleke, na primer bež, svetlo in temno rjavi odtenki. Kljub temu izbirajte med oblekami narejenimi iz kvalitetnih materialov. Tako lahko za bolj sproščeno formalno srečanje izberete bolj pisane barvne kombinacije v trenutno modnih barvnih odtenkih: recimo rjava obleka v kombinaciji z nežno vijola srajco in vijola kravato, roza srajco in druge bolj živahne barve. Še vedno pa je to poslovni stil oblačenja, zato se poskušajte izogibati preveč sproščenemu videzu. Recimo hlače iz jeansa ali žameta niso najbolj primerna izbira.


Kravata pri stilu Business Casual ni več obvezna oziroma si lahko nadenete bolj živahne barve kravate z bolj drznimi vzorci.


Suknjič in hlače sta lahko v različnih barvah. Suknjič je lahko tudi vzorčast (karirast). Pazljivo le pri izbiri barve srajce, če jo kombinirate z večbarvnim suknjičem. V vročih poletnih dneh je lahko srajca tudi s kratkim rokavom.


Če se odločite za kombinacijo brez suknjiča, lahko v mrzlih dneh namesto suknjiča čez srajco oblečete pulover ali jopico. Pulover naj bo klasičnega videza, brez velikih vzorcev in v diskretnih barvah. Enako velja za jopico.


Čevlji so lahko rjave barve, vendar še vedno velja, da naj bodo usnjeni, na vezalke in s tankim usnjenim podplatom. Nogavice so obvezne za vse priložnosti in v vseh letnih časih. Nogavice morajo obvezno segati do kolen.

Urška Č.

sorodni članki