| 

Posel in moda

Feng Shui za vaš delovni prostor

Feng Shui za vaš delovni prostor

Ste že kdaj opazili, da na nekaterih mestih spite bolje kot na drugih? Ali da lahko v novi pisarni delate bistveno bolj skoncentrirano in kreativno kot prej? Ste že doživeli to, da vaši poslovni gostje raje sedijo na starem lesenem stolu, ki vam ni ravno v ponos v primerjavi z novo usnjeno zofo, ki ste jo namenili za svoje poslovne stranke, zanjo odšteli nesramno veliko denarja, pa se nanjo nihče ne želi usesti? Za vsemi temi in podobnimi doživetji se skriva starodavni sistem "pravega mesta", nauk o Feng Shuiju. Feng Shui je veščina, kako urediti svoj bivalni in delovni prostor, da bo v harmoniji z zakonitostmi, ki upravljajo z vesoljem. Feng Shui mojstri so jih odkrili s svojimi posebnimi darili občutenja narave Qi energij v okolju. Te so znane samo njim in so v življenju dokazane ter preverjene, torej so avtentične, saj so zelo resnične.

Feng Shui je umetnost obvladati nezaželene energije v določenem bivalnem ali poslovnem prostoru in omogočiti dobavo dobrih Qi energij, ki zaigrajo na »človeško struno«. Zagotovijo vsem, da so v harmoniji s seboj in s prostorom, ki dobi vlogo dobavitelja zdravilne in pozitivne Qi energije. Kadar si samo z logiko ne moremo razložiti situacije ali nekega stanja, je napočil čas, ko nastopi Feng Shui. Znanost po diagnostični intuiciji – govori o dobrem Feng Shui, ko so elementi skladni z zakonitostmi v naravi. Glavni cilj Feng Shui modrosti je kopičenje dobre Qi energije v prostor, bodisi v naš dom bodisi v našo pisarno.

Torej Feng Shui veščina deluje tudi pri ureditvi pisarne. Celo pri postavitvi malih drobnarij, ki so nepogrešljiv del vašega delovnega vsakdana, a vam do sedaj njihova "pozicija" v prostoru ni predstavljala nekega pomembnega ali celo odločilnega faktorja za vaše počutje in nenazadnje tudi za vaše poslovne uspehe. Menda vam Feng Shui lahko celo pomaga pri izboljšanju vaše finančne situacije. Kje se nahaja »palača« bogastva, srečnih blagoslovov, blaginje in denarja v bivalnem prostoru, stanovanju in kje v poslovnem prostoru in kako jo aktivirati in privabiti?

Preberite si nekaj kratkih namigov Feng shui-ja za pisarno in pozorno spremljajte spremembe vašega počutja, ko bo v prostoru vladala le pozitivna energija!

 • Pisarniški pripomočki - Prvo pravilo je čim manj polna pisalna miza. Če nečesa ne potrebujete, to stvar/predmet pospravite v predal.
 • Računalnik - Je velik proizvajalec energije, ko jo lahko omilite z modrimi, oranžnimi ali rdečimi pisarniškimi pripomočki. Tudi barve so namreč "pivniki" ali pa "proizvajalci" določenih energij!
 • Barve - Modra barva: pomiri duha, razjasni um in pripomore k nastajanju dobrih idej.
 • Zmaj ob računalniškem zaslonu spodbuja ustvarjalnost, privlači priložnosti in odganja demone ...
 • Rastline - Na vaši pisalni mizi bi morala biti vsaj ena listnata, zelena rastlina, ki povečuje vaše energijo in uničuje negativno energijo.
 • Bela orhideja - Bela orhideja naj bi vam po načelu Feng Shui-ja oddaja vibracije za ustvarjalno delo.
 • Smeti - Najbolje je, da koša za smeti nimate pri svoji mizi. Če je to mogoče, ga postavite pod spodnji levi kot svoje pisalne mize.
 • Izpraznite koš za papir - Če bo ta presegel rob, bo premešal ugodna valovanja.
 • Adresar - Če imate v adresarju zapisane številke svojih poslovnih partnerjev, ga postavite na desno stran mize, kajti le-ta predstavlja "območje denarja".
 • Lesena posodica za sponke - Na Kitajskem skleda v kombinaciji z lesom vpliva na ugoden razvoj kariere.
 • Fotografije - Fotografije sebe in svojih dragih postavite v zgornji desni kot pisalne mize (to je "območje odnosov"), kar bo pomagalo ustvarjati harmonijo.
 • Telefon - Glede na to, ali ste levičar ali desničar, telefon na mizi postavite tako, da pri dvigovanju slušalke ne boste z roko križali svojega telesa, kar ustvarja negativno energijo.
 • Kozarec - Kozarec vode na vaši desni strani povečuje kreativnost, na levi strani pa veča znanje.

Feng Shui je zdrav razum aranžiranja bivalnega prostora, da živimo ubrano s seboj, z našim okoljem in z ljudmi s katerimi se srečujemo ter delamo. Pomaga nam doseči ubranost našega bivalnega in delovnega prostora, vpliva na zdravje in dobro počutje ter nas napolni z močjo in voljo.

Urška Č.

Vir: Cosmopolitan, februar 2008 - Feng Shui za pisarno, www.evodnik.pozitivke.net, www.mirza.si

sorodni članki