| 

Uporabne informacije

Pet razlogov zakaj si morate najti novo službo!

Pet razlogov zakaj si morate najti novo službo!

22.02.2008 ob 07:51

Če ste tudi vi med tistimi nekaterimi, ki se skoraj vsak dan vprašate zakaj še vztrajate na delovnem mestu, ki vas ne motivira več, ker vam delo, ki ga opravljate, predstavlja le še rutino in nikakršnega izziv več, skratka vas dolgočasi in morda obenem še ne prinese dovolj finančne utehe!? Torej če dnevno razmišljate o novi službi, pa odločitev prelagate iz dneva v dan, vam bo morda naslednjih 5 motivov zadoščalo, da svoje odločitve ne boste več preložili na jutri!

1. Manj stresno okolje
Dandanes delo in stres hodita z roko v roki. Praktično lahko govorimo o sinonimu delo = stres. Težko se popolnoma ognemo stresnim situacijam v službi. V kolikor ste na vašem delovnem mestu podvrženi stresu tako zaradi preobremenitve kot zaradi rutinskega ponavljajočega se dela, zaradi katerega ste že popolnoma fizično izčrpani in psihično otopeli, je čas, da razmišljate o novi službi! Zavedati se morate, da je stres najpogostejši vzrok tako za psihične kot fizične bolezni. Zato rešite sebe in svoje telo, dokler še ni prepozno!

2. Čas je za napredovanje in pridobivanje novih izkušenj
Pravijo, da bi moral vsak človek, vsaj vsakih deset let zamenjati bodisi službo bodisi delovno mesto oziroma položaj na hierarhični lestvici v podjetju. Eno in isto delo več let ali celo desetletij zapored, ni ključ za napredovanje in s tem posledično tudi do večjega zaslužka. Če torej v sedanji službi ne vidite nikakršne priložnosti za napredovanje, je čas za "premik" drugam in naprej!

3. Priložnost za boljši zaslužek
Že leta in leta imate isto plačo. Ne glede na to kaj, kako in kdaj se trudite in opravljate dodatne delovne naloge, vam nikakor ne uspe dobiti povišice. Sprijaznite se s tem in zaključite to "brez izhodno odesijado", kajti očitno vas in vaših prizadevanj ne cenijo dovolj! Pri novem delodajalcu pa le ne pozabite omeniti vseh vaših znanj, sposobnosti in izkušenj, ki ste jih pridobili skozi leta, in si že v začetku izborite večjo plačo.

4. Zagotovite si boljše bonitete v službi
Današnji plače so večinoma sestavljene iz več delov in finančnih parametrov. Namreč poleg osnovne plače si lahko izborite različne ugodnosti, ki vam skupno povečajo vaš letni zaslužek. Recimo plačilo skupinsko pokojninskega zavarovanja, možnost uporabe službenih vozil, službeni mobilni telefoni in podobno.

5. Več (kvalitetnega) prostega časa
Vas delo obremenjuje toliko, da se niti v prostem času ne morete "odklopiti" ali vam delo celo ponoči ne pusti spati!? Morda za vožnjo do službe in nazaj domov porabite preveč časa, ki bi ga drugače namenili svoji družini, prijateljem ali pa za svoje hobije, razvajanje in sprostitev!? Kakor koli, če ocenite, da kljub 8-urnem delavniku, dejansko za službo porabite praktično cel dan, razmislite koliko časa vam sploh še ostane za kvalitetno preživljanje trenutkov v vašem življenju!?

Urška Č.

Povzeto po www.msn.com, Five Reasons To Find a New Job in 2008, By Anthony Balderrama, CareerBuilder.com writer

sorodni članki


Komentarji: 1 

Dodajte komentar


david | 22.02.2008 ob 12:19
Bi lahko dodal še kar nekaj razlogov! Mi pa že našteti dajo misliti!
Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Ponedeljek
od 12 do 25 °C

Torek
od 14 do 22 °C

Sreda
od 14 do 22 °C

Četrtek
od 14 do 22 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat