| 

Poslovne priložnosti

Mali spletni pripomočki 1.del

Mali spletni pripomočki 1.del

31.01.2008 ob 14:24

Na spletu lahko z malo truda najdete veliko uporabnih pripomočkov in orodij.

Eno izmed njih je orodje za zmanjševanje slik na spletu. Sodobni digitalni fotoaparati namreč sliko shranijo v formatu jpg, datoteka pa je tako velika, da pri pošiljanju po elektronski pošti lahko nastanejo težave. Sliko je potrebno pomanjšati, eno najbolj enostavnih spletnih orodij pa se nahaja na spletnem portalu Photosize. Na tem naslovu je sliko mogoče pomanjšati na željeno velikost brez posebnega znanja računalništva. Sliko najprej naložite s svojega računalnika, nato izmed ponujenih možnosti (25%, 50 % ali 75%) izberete za koliko jo želite pomanjšati.

Še eno uporabno orodje, ki rešuje problem prenosa datoteke do 100 MB, boste našli na spletnem portalu Rapidshare, za večje datoteke pa je na voljo še portal Megaupload. Uporabite ga, kadar želite poslati prejemniku datoteke, ki so prevelike za pošiljanje po elektronski pošti. datoteko preprosto naložite, na vaš e-poštni naslov pa boste prejeli povezavo. To nato posredujete prejemniku, kateremu želite datoteko posredovati.

Se nadaljuje...

Tina P.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat