| 

Aktualno

Dopust: da ali ne?

Dopust: da ali ne?

02.06.2008 ob 17:22

Mnogi podjetniki so stalno v pogonu in si redko vzamejo čas za oddih in počitnice. Za takšne, vprašanje: koliko dopusta si bo privoščil letos poleti, sploh ni na mestu.
Pa vendar je v zadnjih nekaj letih opaziti, da si tudi najbolj zagrizeni podjetniki le vzamejo zasluženi dopust. Če ne drugače, pa po pregovarjanju njihovih domačih ali po priporočilih zdravnikov. Veliko podjetnikov je danes zaradi pritiskov dejavnosti in intenzivnosti dela pod velikimi psihičnimi in fizičnimi obremenitvami. Stres je večji dejavnik, ki vpliva na naše zdravje, kot si predstavljamo in kot smo si pripravljeni priznati. Zato zdravniška stroka priporoča dopust v smislu "zdravila" proti stresu in sicer dopust dolg vsaj tri tedne - prvi teden za odvajanje od dela, drugi teden za popoln počitek in tretji teden za privajanje nazaj na delo.

Tudi sama pa sem opazila, da pri svojem delu in kontaktiranju poslovnih strank v poletnih mesecih, večkrat naletim na prazno zvonjenje telefona, na spletno pošto ni odgovorov in večina sestankov je prestavljenih na drugo polovico avgusta, kar po avtomatskih tajnicah ali po telefaks sporočilih.

Tako sem tudi lažje verjela rezultatom ankete, ki sem jo zasledila v reviji za podjetnike. Rezultati so zelo presenetljivi, saj kažejo, da bo skoraj polovica podjetnikov na dopustu preživela tri ali več tednov. Ostali pa en ali dva tedna, manjšina pa bo ostala celo poletje na delovnem mestu.

Urška Č.

Vir: revija Podjetnik.

Na dopustu bom preživel:


sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Nedelja
od 0 do 3 °C

Ponedeljek
od -3 do 4 °C

Torek
od -3 do 2 °C

Sreda
od -2 do 2 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat