| 

Posel in moda

Najbolj seksi poklici

Najbolj seksi poklici

Ste na zabavi. Na drugi strani sobe ali diskoteke opazite nekoga, ki vam je všeč. Med vama letijo iskrice, nevarne za požar desetletja! Situacija ne bi mogla biti boljša, ko vas kot strela iz jasnega, doleti vprašanje: "S čim se ukvarjate? Kaj ste po poklicu?". V tem trenutku lahko pride do drastičnega preobrata dogodkov. Vaš odgovor lahko povzroči še večjo vnemo ali pa totalno hladen tuš in pozdrav za lahko noč!

Kajti, če to verjamete ali ne, določeni poklici pri ljudeh vzbujajo seksualno privlačnost. Na ameriškem spletnem portalu CareerBuilder.com so tako pred časom izvedli anketo in anketirance povpraševali, katere poklice smatrajo za "seksi poklice".

V nadaljevanju je rezultat ankete z desetimi najbolj seksi poklici. Na presenečenje avtorjev raziskave pa je med njimi kar nekaj takšnih poklicev, ki nujno ne obetajo ravno največjih zaslužkov, pa tudi videz ni vedno na prvem mestu.

10 najbolj seksi poklicev:

1. Supermodeli in zabavljači (po ameriško) si služijo denar s svojim videzom. Celotna njihova pojava, kot tudi visoki zaslužki, potovanja, odločnost, samozavest, so razlogi, da so ljudem neizmerno privlačni.

2. Natakarica v koktejl baru - običajna delovna uniforma, ki narekuje kratka mini krilca, ter narava dela - strežba opojnih alkoholnih pijač - ne more biti slab recept, da ljudem ugaja.

3. Profesionalni športniki z izklesanim telesom, discipliniranostjo in ciljno usmerjenost so magnet za veliko večino žensk. Pa tudi velika verjetnost svetovne prepoznavnost, slave in velikih zaslužkov jih dela privlačne.

4. Gasilci so neustrašni, nesebični, vedno pripravljeni pomagati. Kdo jih ne bi imel rad? Delajo za javno dobro, rešujejo življenja - pravi heroji! Uniforma je le še bonus!

5. Kavboji so mišičasti, pošteni, kavalirski, hrabri in vse ostalo kar poznamo iz dobrih starih Western filmov. Če vam diši tiho mirno življenje na ranču, daleč od mestnega vrveža, je pravi za vas.

6. Medicinska sestra (medicinski tehnik) posveča svoje življenje za skrbi in nego drugih. Je požrtvovalna in vedno pri roki z injekcijo morfija, ko najbolj trpiš. In zopet je uniforma samo bonus!

7. Svobodni umetniki. Delajo kar jih je volja, vedno na pol depresivni in na pol v nebesih, skrivnostni, kreativni. Motiv za delo ni nikoli zaslužek. Tudi slava ne. Motiv je njihov notranji glas! Privlačno?

8. Profesionalni vojaki. Zopet smo pri uniformi, disciplina, odgovornost, zanesljivost in delo za dobro vseh ljudi in države. Služba je stabilna, plača še kar dobra.

9. Gradbeni delavec. Za njih zlasti velja predstava iz reklamnih oglasov. Zgoraj brez (delovne) obleke, napete mišice in prepoten (a seksi) videz.

10. Televizijski voditelj/napovedovalec - vsak dan v vaš dom prinese sveže novice. S tem vzbuja občutek, da zares vse ve in zna ter da je vaš najboljši prijatelj. Poleg tega je vedno urejen, nasmejan in privlačnega videza.

Povzeto po: ww.msn.com, 10 Sexiest Jobs By Anthony Balderrama, CareerBuilder.com writer

Urška Č.

sorodni članki