| 

Posel in moda

Zanimivi izdelki za zahtevne

Zanimivi izdelki za zahtevne

18.01.2008 ob 07:52

Baterijska svetilka, ki onemogoči napadalca ali ubežnika

Negativne posledice uporabe ročnih paralizatorjev, so spodbudile k razvoju manj nevarnih sredstev za onemogočanje napadalcev oziroma ubežnikov. Podjetje Intelligent Optical Systems je razvilo LED baterijsko svetilko, ki povzroči trenutno slepoto, slabost in izgubo orientacije.

Vsi učinki te naprave so trenutni oziroma trajajo krajši čas in na ljudeh ne puščajo trajnih posledic. Ameriške oblasti naj bi s to baterijsko svetilko opremile svoje izvršilne organe v letu 2010.

 

Snežni top za domačo uporabo

Prenosna kompaktna naprava, ki pričara zimsko idilo v domačem vrtu. Ob primerni temperaturi naprava proizvede okoli 1,5 m3 kompaktnega snega na uro. Naprava je postala pravi sezonski hit saj so zaloge pošle v nekaj tednih. Na spletni strani backyardblizzard trenutno sprejemajo naročila za dobavo konec leta 2008. Prodajna cena znaša 2.400 ameriških dolarjev.

 

USB oprema

Podjetje SolidAlliance znano po ponudbi različnih USB izdelkov nenavadne oblik je tokrat res dokazalo, da jim ne svežih idej. Serija izdelkov FoodHub et FoodDish je sestavljena iz štirih USB ključev in štirivratnega USB razdelilnika.

 

Miza – prikazovalnik časa

To nenavadno mizo je oblikoval Ross McBride in je sicer še v fazi prototipa. Površina mize je prevlečena s posebnim filmom, ki prikazuje čas. Prikaz časa je mogoče izključiti, prav tako pa tudi funkcijo alarm.

 

sorodni članki


Komentarji: 1 

Dodajte komentar


Samo | 04.03.2008 ob 09:57
Vsi po snežne topove!
Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat