| 

Posel in moda

Zabava za samske

Zabava za samske

19.01.2008 ob 08:00

Kljub temu, da je veseli december in z njim čas zabav že mimo, pa za nekatere ni ovira, da se zabavajo skozi vse leto. To velja predvsem za samske ljudi, ki jih po službi doma ne čakajo otroci, mož in gospodinjska opravila, tako da imajo na razpolago več prostega časa, ki ga med drugim lahko porabijo tudi za zabavo. Samsko življenje pomeni svobodo, lahko počneš kar hočeš, kakor hočeš in kadarkoli hočeš. Vendar pa kljub temu samsko življenje lahko postaja malo osamljeno, zato smo za vas izbrali nekaj mest, ki naj bi bila najboljša za spoznavanje novih ljudi, morebitnih novih partnerjev ali le za druženje s z ostalimi samskimi ljudmi. Spoznajte svojo sorodno dušo medtem, ko plešete tango, pojdite na zmenek z oblasti lačnim bodočim politikom ali pa le izkoristite najem hotelske sobe za kakšno urico…


1. Amsterdam: samski se tja odpravijo na tamkajšnja tako popularna »boys-being-boys in »girls-gone-wild« lahkomiselna popotovanja, hipnotizirana s svobodomiselnim mišljenjem in načinom življenja. Nizozemska naj bi imela nadzor nad navadami, ki so drugje nezakonite, s svojo politiko legalizacije marihuane (coffeshops) in prostitucije (Red light district) . Vendar pa v kolikor si želite tukaj najti samsko osebo, ki bo pritegnila vaše zanimanje, vam predlagamo, da svojo ljubezensko afero začnete raje z roko v roki na sprehodu po 1000 + mostovih, ki povezujejo 160 mestnih kanalov.


2. Križarjenje: medtem, ko je dolgo časa veljalo, da je križarjenje »šport« za pare, se trend sedaj obrača v drugo smer, saj mnogi samski pridejo z namenom spoznati svojega morskega popotnika. Ladijski družbi Carnival in Royal Caribbean se trudita ustvariti zabavno atmosfero in s tem pritegniti mnoge nevezane potnike, medtem ko ladje Windjammer Barefoot Cruises skozi vse leto prav s tem namenom gostijo približno enako razmerje moških in ženskih samskih potnic in potnikov. Večina križark prireja zabave za samske potnike prvi in drugi dan, medtem ko specializirana križarjenja za samske postajajo vse bolj priljubljena in so garancija za to, da mogoče spoznate sorodno dušo, ki tudi išče ljubezen.


3. Buenos Aires: ToursGoneWild.com, vodnik za samske, vam ponuja pakete z VIP vstopnicami v najboljše tango klube. Če vam morda ne bo uspelo s katerim izmed osupljivih modelov, ki pogosto zahajajo tja, je še vedno dovolj priložnosti, da srečate samskega fanta ali dekle. Popularnost tanga v Buenos Airesu pomeni velika izbira samskih plesnih partnerjev, ki so željni romance in mislim, da res ni boljšega načina za to kot je plesanje najbolj zapeljivega plesa na svetu. Tudi, če se boste domov vrnili sami, vam znanje tango korakov lahko kvečjemu koristi pri naslednji ljubezenski aferi.


4. Juneau: zanimivo predvsem za samske ženske, saj je to majhno mestece na Aljaski, kjer živi več moških kot žensk. Predstavljajte si postavnega, robatega rudarja, lovca ali ribiča, ki večino časa preživi zunaj v hladni naravi in ki vam zakuri ogenj v kaminu v koči z grizlijevo kožo na tleh. Izbira je vaša…


5. Las Vegas: z motom »kar se zgodi v Vegasu, ostane v Vegasu« ni nobeno presenečenje, da vam »mesto greha« ponuja veliko priložnosti za pregrešno obnašanje. Samski ljudje obeh spolov prihajajo sem z vsega sveta, večina predvsem po hedonistični tradiciji praznovanja fantovščine ali dekliščine ali pa le za ljubezenske zabave za eno noč. Vedno obstaja tudi možnost, da tam spoznate tisto posebno osebo, s katero se boste odločili celo poročiti v eni izmed tako številčnih poročnih kapelic. Legendarno nočno življenje – bari in klubi, strip ali kabaret - vam tukaj ponuja neomejene možnosti, tudi če vam ne uspe ujeti nikogar, je dobra zabava zagotovljena!


6. Miami: sonce, morje, peščena plaža, bikini, izklesana telesa, vse to vas navdihne za ljubezen ali pa vsaj za kakšen flirt. Vendar pa Miami ni samo to, je tudi svetovljansko mesto z neskončnimi možnostmi zabave za samske. Tukaj se lahko preizkusite v salsa korakih, pogledate na gay sceno, obiščete knjigarno ali trgovino z glasbenimi cd-ji, zvečer pa se odpravite v katerega izmed klubov in z ramo ob rami ob kakšni slavni osebnosti preplešete noč. Tisti bolj kulturno usmerjeni se lahko potešite tudi v kateri izmed vrste galerij in morda tam najdete svojo sorodno dušo.


7. New York: za fante, ki iščejo sofisticirano dekle s stilom, je to mesto, ki nikoli ne spi pravo za začetek iskanja. Dragi »gentlemani«, svetovna kulturna prestolnica je polna samskih žensk, po National Geographicu naj bi bilo tu 185.000 več samskih žensk kot moških! Saj ni čudno, da so dekleta iz serije »Sex v mestu« imele toliko težav pri iskanju pravih moških! Pri tolikšnem številu nočnih »spotov« imate res neomejene možnosti pri spoznanju nekoga; poleg tega so tu še številne restavracije, muzeji, koncerti…, da vam res ne bo treba dvakrat na zmenek z isto osebo.


8. Rim: »Ciao bella!« in že se lahko počutite kot Sylvia v Fellinijevem Sladkem življenju, ko so jo rimski moški zasuli s pozornostjo. Ti črnolasi in zagoreli mladci flirtajo tako pogosto kot dihajo in redko se katera ženska lahko upre vsemu laskanju. Italijan, ki bo dobil priložnost, vas bo peljal na carbonaro in Chianti pod milim nebom na Piazzi Navona. Torej, če boste ali pa tudi ne boste našli večne ljubezni v »Večnem mestu«, morate vsaj občutiti okus sladkega življenja in morda flirt s svojim Casanovo.


9. Tokio: najemanje sobe na uro vsekakor ni nič tujega, vendar če to storite v Tokiu, je precej manj sluzasto. V mestu, kjer je zasebnost zelo cenjena, pari v želji preživeti nekaj časa samo eden z drugim pogosto obiščejo katerega izmed tako imenovanih »Love« hotelov, ki jih je največ v okrožju Shibuya. Prepoznavni so po urnih in nočnih tarifah, ki jih pogosto oglašujejo kar pred hoteli in po diskretnosti do svojih gostov. Sobo si izberete s pritiskom na gumb, nato dobite ključ iz avtomata ali pa vam ga izda uslužbenec izza zatemnjenega okenca, mnogi pa imajo celo skrivne izhode. Sobe so opremljene s stropnimi ogledali, vročimi kopelmi za dva in na željo celo s karaokami. Torej samski v Tokiu ne bi smeli imeti problema pri najdenju nekoga, s katerim bi tako izkušnjo lahko delili.


10. Washington D.C.:
Henry Kissinger je nekoč dejal »moč-oblast je največji afrodizijak« in če sledimo temu, se zdi, da ni boljšega mesta, ki bi bolj potrjevalo to teorijo kot je to Washington, kjer se prepletata ljubezen in politika. Demokrati in republikanci prav tako radi debatirajo ali flirtajo med srkanjem pijače v intimnih (hotelskih) barih ali hrupnih športnih lokalih, medtem ko so mestni spomeniki in muzeji rezervirani za trenutke, ko pade noč. V mestu, kjer se križajo poti ljudi iz vseh koncev ZDA in iz tujine, ste lahko prepričani, da boste spoznali zanimivo osebo, po možnosti celo kakšno iz političnih krogov.

Torej, samskim se ni treba bati, da boste večno ostali sami, seveda, če si tega res ne želite, saj smo vam natrosili kar nekaj idej, kje in kako ujeti morebitnega novega partnerja ali pa le prijatelja za skupno preživljanje prostega časa. Na vas je le, da izberete pravi kraj, potem pa le pogumno v akcijo!

Simona Kržišnik


Vir: http://www.msnbc.msn.com

sorodni članki


Komentarji: 6 

Dodajte komentar


bus | 05.12.2008 ob 13:18
ja seveda daj bar i denar
ata | 30.01.2008 ob 14:07
sej si že bil!
Mirko | 30.01.2008 ob 14:01
Raje bi šel v Vegas
Mišo | 30.01.2008 ob 13:51
Kaj pa Lentu manjka?
Viva | 29.01.2008 ob 11:09
Se strinjam! Kdor je že bil tam, ve o čem govoriš! Glede na dolar pa je sedaj najbolj pravi čas za tamkajšnjo zabavo, pa še kakšen šoping!
ata | 21.01.2008 ob 15:31
res je treba met za vse tole denar, če pa mate viška pa priporočam Miami al pa Vegas. tud Tokio ne zgleda slabo...
Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat