| 

Posel in moda

Top 10 smučarskih destinacij v svetu

Top 10 smučarskih destinacij v svetu

Spletni medij Forbes.com je objavil izbor Top10 smučarskih destinacij v svetu. Vodilo izbora je bilo tako nivo hotelske ponudbe, kot idiličnost kraja in urejenost smučarskih prog ter naprav.

 

Idilično smučarsko letovišče, ki ponuja eno izmed najboljših smuk v Severni Ameriki. Forbes priporoča Hotel Little Nell, ki je del hotelske verige Relais & Chateaux in ponuja 92 razkošno opremljenih sob. Za sobo pa boste odšteli najmanj 515 ameriških dolarjev na noč (cca. 350 evrov).
Cena dnevne smučarske karte za odrasle: od 55,00 ameriških dolarjev dalje (odvisno od sezone).

 
 

Eno izmed najbolj opevanih evropskih smučišč, se nahaja pod goro Mont Blanc. Tereni omogočajo odlično smuko po urejenih progah, kakor tudi odlično turno smuko in druge zimske aktivnosti. Smučišče pa ima tudi eno najdaljših smučarskih prog v Evropi Vallée Blanche, z višinsko razliko 1842 metrov. Forbes za bivanje priporoča kočo Auberge de Bois Prin, ki nudi 11 sob urejenih v gorskem stilu. Za dvoposteljno sobo boste odšteli od 180 evrov dalje.
Cena dnevne smučarske karte za odrasle: 37,00 evrov dalje (odvisno od sezone).

 
 

Eno najbolj priljubljenih italijanskih smučišč se nahaja v vzhodnih Dolomitih. Centralno smučišče ponuja 52 vlečnic, v neposredni bližini pa se nahajajo tudi drugi smučarski centri, kamor je moč oditi na dnevne izlete. Adrenalinski center Cortina ponuja mnoge extremne zimske aktivnosti, med drugim tudi vožnjo snežnega boba. Forbes priporoča za bivanje prenovljeni Hotel Cristallo, ki slovi po bogati ponudbi. Za sobo z zajtrkom boste odšteli najmanj 155 evrov na noč.
Cena dnevne smučarske karte za odrasle: od 30,00 evrov dalje (odvisno od sezone).

 
 

Courchevel je del Treh dolin ali drugače največjega smučarskega letovišča na svetu. Sedem vasi v letovišču je medsebojno povezanih s smučarskimi progami in napravami. Forbes priporoča za bivanje Alpes Hotel Du Pralong. Na smučanje se boste lahko podali dobesedno pred vrati hotela, saj je spodnja postaja vlečnice neposredno pred vhodom v hotel. Za spanje in zajtrk boste odšteli najmanj 180 evrov po osebi.
Cena dnevne smučarske karte za odrasle: od 30,00 evrov dalje (odvisno od sezone).

 
 

Pravo mesto za zimski oddih, v kolikor želite biti videni na smučišču. Gstaad si za zimski oddih pogosto izberejo pripadniki svetovne smetane in playboji. Forbes priporoča za bivanje Gstaad Palace hotel, kjer boste lahko uživali v O2 baru, naokoli pa vas bo prevažal šofer v hotelski limuzini znamke Rolls-Royce. Za spanje in zajtrk v tem hotelu boste odšteli najmanj 290 evrov.
Cena dnevne smučarske karte za odrasle: od 36,50 evrov dalje (odvisno od sezone).

 
 

Smučišče v Severni Ameriki s pridihom francoskih alp, ki ponuja odlično smuko po urejenih progah in širnih belih poljanah. Celotno letovišče je urejeno v evropskem stilu in ponuja številne gostinske lokale in trgovine. Forbes za bivanje priporoča hotel Fairmont Tremblant, ki je del hotelske verige Fairmont Hotels & Resort. Spanje in zajtrk vas bosta v tem hotelu stala najmanj 300 ameriških dolarjev (cca.200 evrov).
Cena dnevne smučarske karte za odrasle: od 64,53 kanadskih dolarjev dalje (odvisno od sezone).

 
 

Svetovno znano smučarsko letovišče, ki je leta 1960 gostilo Olimpijske igre. Letovišče je bilo pred kratkim v celoti prenovljeno, tako vlečnice, kot nastanitvene kapacitete. To letovišče slovi po odlični smuki in prečudoviti zimski idili. V novi apartmajska vasi Squaw Valley se nahajajo odlično opremljene nastanitvene kapacitete, ki vas bodo stale na noč najmanj 259,00 ameriških dolarjev (cca. 175 evrov).
Cena dnevne smučarske karte za odrasle: od 73,00 ameriških dolarjev dalje (odvisno od sezone).

 
 

Največje in po večinskem mnenju tudi najboljše smučarsko letovišče v Severni Ameriki. Letovišče odlikujejo odlični smučarski tereni z možnostjo helikopterske smuke in idilična smučarska vasica s kvalitetno nastanitveno ponudbo. Najboljše nastanitev v tem letovišču ponuja Fairmont Chateau Whistler, ki slovi po prostornih odlično opremljenih sobah. Za nastanitev v tem hotelu boste odšteli od 269,00 ameriških dolarjev dalje (cca. 180 evrov).
Cena dnevne smučarske karte za odrasle: od 83,00 ameriških dolarjev dalje (odvisno od sezone).

 
 

Mala idilična visica pod vznožjem Matterhorn, je postala svetovna znana po številnih vzponih na to goro. Zermatt velja za eno najbolj ekskluzivnih zimskih destinacij v Evropi. Pred kratkim prenovljeni Grand Hotel Zermatterhof ponuja odlično storitev, za katero boste odšteli najmanj 300,00 ameriških dolarjev na noč (cca. 205 evrov).
Cena dnevne smučarske karte za odrasle: od 68,00 švicarskih frankov dalje (odvisno od sezone).

 
 

Odlična smuka, ki je na ledenikih možna tudi v poletnem času, in mirne idilične vasice so odlike te smučarske destinacije. Forbes priporoča nastanitev v luksuznem hotelu Arlberg Hospiz, ki je urejen v alpskem slogu in ima v ponudbi eno najobsežnejših vinskih kart na svetu. Cena nastanitve v tem hotelu znaša na noč od 400 evrov dalje.
Cena dnevne smučarske karte za odrasle: od 40,00 evrov dalje (odvisno od sezone).


Članek in fotografije so povzete po: 10 Best Ski Resorts In The World; http://www.forbes.com

sorodni članki