| 

Aktualno

Vedno nove zamisli za bajne zaslužke v Združenih Arabskih Emiratih

Vedno nove zamisli za bajne zaslužke v Združenih Arabskih Emiratih

10.01.2008 ob 07:21

V Abu Dhabiju v Združenih Arabskih Emiratih, deželi bogastva ter vedno svežih in edinstvenih idej za še večje zaslužke, bodo izvedli že peto javno dražbo za nakup enkratnih, preprostih ter zato izjemno ekskluzivnih avtomobilskih registrskih tablic. Kot prvi, ki se je zapisal v knjigo rekorderjev pri nakupu najdražje registrske tablice za svoj avto, je bil Talal Khouri, ki je meseca maja 2007 na dražbi kupil tablico za rekordnih Dhs25.2 milijonov dirhamov (kar je $6.86 milijonov ameriških dolarjev ali €4.67 milijonov evrov) in se sedaj vozi z registrsko eno-številčno označbo "5". Naslednjo izredno visoko vrednost je dobila tablica z oznako številke "11", ki jo je prejšnji mesec na podobni dražbi kupil komaj 25-letni bogataš Saeed Al-Khouri, za katero je odštel Dhs8 milijonov dirhamov (kar je $2.18 milijonov ameriških dolarjev ali € 1.48 milijona evrov).

Zaradi velike priljubljenosti in interesa širše javnosti, se je organizator odločil ponovno prirediti javno licitacijo ekskluzivnih registrskih tablic. Organizatorja tega nenavadnega razkazovanja moči in bogastva sta licitacijska družba iz Emiratov (Emirates Auction Company) in tamkajšnja policija (Abu Dhabi police). Iztržek z licitacije bodo namenili za stroške rehabilitacije žrtev prometnih nesreč in za ljudi s posebnimi potrebami.

Tako bo naslednja, že peta po vrsti, licitacija "znamenitih" registrskih tablic potekala 12. januarja letos v "Emirates Palace Hotel" v Abu Dhabiju. Na dražbi bo mogoče izbirati, med najbolj povpraševanimi tablicami s številčnimi oznakami kot so: 11111, 40000, 990, 9900 in 656. Skupno bodo licitirali kar 100 različnih tablic, med katerimi bo možno izbirati 32 dve-številčnih oznak, 34 štiri-številčnih in 34 pet-številčnih oznak.

Sanya Ponikvar

Vir: http://www.arabianbusiness.com/ Abu Dhabi plans exclusive number plate auction, by Dylan Bowman.

Emirates Palace Hotel, Abu Dhabi, Združeni Arabski Emirati

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Torek
od 11 do 25 °C

Sreda
od 12 do 25 °C

Četrtek
od 14 do 21 °C

Petek
od 14 do 19 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat