| 

Aktualno

Zagon novega Škodinega spletnega portala na temo varnosti v prometu

Zagon novega Škodinega spletnega portala na temo varnosti v prometu

07.01.2008 ob 08:30

Škoda Auto in podjetje Simopt sta razvila povsem novo izobraževalno orodje na temo varnosti otrok v prometu, novo multimedijsko spletno stran www.skodahrou.cz. (“Škoda hrou” je besedna igra, ki se navezuje na češki izraz “škola hrou”, tj. “učenje skozi igro”). Ta stran s privlačno zasnovo, ki med drugim vključuje številne igre, nudi koristne informacije o varnosti otrok v prometu.

V interaktivni aplikaciji z dovršenim grafičnim designom si otroci lahko ogledajo zgodbe na temo cestnega prometa, značilne prometne situacije in igre, ki jim pomagajo pridobiti navade, potrebne za večjo varnost v vsakodnevnih prometnih situacijah.

Pet prometnih zgodb z naslovi Tom in njegovo kolo, Tina v mestu, Igranje v parku, Izlet v kino in Obisk pri babici je združenih s predstavitvijo ključnih pojmov in komponent za aktivno in pasivno varnost potnikov v vozilu. Stran www.skodahrou.cz poleg uporabnih povratnih informacij v obliki preverjanja znanja vključuje tudi številne igre, ki se navezujejo na prometna pravila, varnost in podobno (poznavanje prometnih znakov, parkiranje osebnega vozila). Na voljo so tudi raznovrstne druge igre (npr. pobarvanke, sestavljanke, evropski atlas, dve igri za mobilne telefone itd.), slike Škodinih vozil, ki jih je mogoče naložiti kot ozadja in ohranjevalnike zaslona, glasbene razglednice itd.

“Varno na cestah” v obliki “Škoda hrou” je projekt, ki je namenjen predvsem osnovnošolskim otrokom, starim od 6 do 11 let. Ker je pripravljen v dveh jezikih in v obliki spletne strani, je dostopen velikemu številu potencialnih uporabnikov.

Projektna partnerja sta oddelek ministrstva za promet BESIP in avtomoto klub UAMK.

Projekt “Škoda hrou – varno na cestah” si lahko ogledate na spletni strani www.skodahrou.cz.

sorodni članki

Sreda
od 12 do 25 °C

Četrtek
od 15 do 22 °C

Petek
od 15 do 20 °C

Sobota
od 10 do 22 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat