| 

Poslovne priložnosti

Podjetni glasbeniki dobro služijo

Podjetni glasbeniki dobro služijo

12.01.2008 ob 09:18

December, čas največjih in najdaljših zabav v letu, je za nami. Na zabavah si vsi želimo tudi dobre glasbe, zato v goste povabimo znane in dobre (vsaj želimo si to) glasbenike. S koncem decembra pa se izteče tudi najbolj delovno in najbolj donosno obdobje tako za svetovne kot slovenske glasbene zvezde. Poleg koncertov in ostalih pogodbeno zavezanih dolžnosti ter obveznosti seveda, pa december in božično novoletne zabave niso njihov edini vir dohodka. Povabite jih lahko tudi na rojstno dnevne zabave in razne druge osebne jubileje, na službene zabave in praznovanja, ali pa kar tako, iz radovednosti in če imate preveč denarja. Kajti cene nekaterih predvsem svetovnih znanih glasbenikov so strašansko visoke, počasi (ampak zares počasi) pa jih želijo dohiteti tudi naši slovenski glasbeniki.

Tako smo iz gole radovednosti poizvedeli koliko stanejo svetovne zvezde, če jih povabite v goste. Žal si zares svetovno znane glasbenike lahko privoščijo samo tisti, ki so še bogatejši od njih samih. Kot so recimo ruski tajkuni in ameriški politiki, ki z nesramnimi vsotami sprejemajo v goste samo najaktualnejše svetovne zvezde. Okvirne cene pa so:

Legendarna skupina Rolling Stones bo na primer za kratek nastop računala 4 milijone evrov.

Christina Aguillera pa vam bo za vsako zapeto pesem računala 1 milijon ameriških dolarjev.

Jennifer Lopez je bolj skromna, saj se izhodiščna cena njenega glasbenega nastopa začne že pri 900 tisoč evrov. Posebne želje je potrebno plačati dodatno!

Sarah Connor pa vam bo za svoj nastop zaračunala le 80.000 evrov in vas pri tem zabavala kar uro in pol.

Kaj pa cene slovenskih glasbenikov? Njihova cena je odvisna tudi od njihove trenutne popularnosti, kot tudi priložnosti, na kateri so se pripravljeni pojaviti. Zato lahko naše zvezde vidimo tako na glamurozni prireditvi v visoki družbi povabljenih, kot tudi na zasilnem odru najbližjega nakupovalnega središča ali vaške veselice, kjer bodo razveseljevali še tako običajno publiko. Ali je to kaprica ali pa podjetnost, presodite sami!? Kakorkoli že, približne cene za njihov nastop so sledeče:

Saška Lendero za glasbeni nastop, ki traja dvakrat po pol ure in po katerem je tudi največ povpraševanja, zaračuna 2.500 evrov. Za daljši celovečerni nastop s skupino pa vam bo zaračunala dvakrat toliko.

Jan Plestenjak je najdražji med slovenskimi glasbeniki in stane kar 7.000 evrov. Takšno ceno bo postavil takrat, kadar najamete celoten bend in gre za večji nastop v dvorani. Če imate raje le romantično samostojno brenkanje, vas bo to stalo nekoliko manj.
Vlado Kreslin vas bo sam zabaval za slabih 2.000 evrov, če pa nastopi skupaj z bendom bo zaračunal več.
Neisha vam bo za samostojen nastop ob klavirju zaračunala nekaj manj kot 3.000 evrov.
Natalija Verboten, ki lahko na eni prireditvi tako poje kot povezuje, naj bi vam za to zaračunala nekje med 2.000 in 3.000 evri.

Nuša Derenda, Rebeka Dremelj, skupini Kingston in Čuki, vas bodo za 3.000 evrov (vsak seveda) zabavali celo noč.
Atomik Harmonik so po podatkih iz poznavalskih krogov menda malce manj popularni v tem trenutku, zato so svojo ceno s pet tisoč evrov spustili na polovico tega zneska.

Štajerski slavček Damjan Murko vam bo za enourni nastop v živo (s poudarkom "v živo") zaračunal nekje okoli 600 evrov, v prazničnem decembru pa je njegova cena zaradi povpraševanja kar nekajkrat poskočila. V kolikor pa želite le eno pesem za vaš rojstni dan, vam bo Murko vzel nekje med 150 in 200 evri, pod pogojem, če ga bo njegova pot v tistem času slučajno zapeljala ravno mimo lokacije, kjer praznujete rojstni dan.

Drugi manj medijsko pokriti glasbeniki, kot so recimo Nuška Drašček, Anžej Dežan in Rok Kosmač, za krajši korporacijski nastop računajo bistveno manj, le nekaj sto evrov.

Torej nekje povprečna in že kar standardna tarifa slovenskih glasbenikov je med dva in tri tisoč evri. Seveda pa je le-ta odvisna tudi od preteklega sodelovanja, vrste in trajanja nastopa, sposobnosti pogajanja, razpoložljivosti glasbenika, osebnih poznanstev in drugih dejavnikov. Opozarjamo pa, da so vse zgoraj naveden cene le okvirne in so v veliki meri odvisne od dogovora z glasbenikom ali njegovim menedžerjem.

Urška Č.

Viri: Spletne strani omenjenih izvajalcev v članku, revija Anja, december 2007- Koliko stanejo zvezde?; http://www.tocnoto.si/tiskarski_sov/zgodbaznaslovnicesaskalenderoprepevazamastendenar; http://www.revijastop.si, Zvezde z razprodajo ne čakajo na januar – za pameten honorar jih lahko naročite že decembra, december 2007; http://www.24ur.com

sorodni članki


Komentarji: 1 

Dodajte komentar


Ichi | 01.08.2012 ob 10:00
Precenjeno čist!

3000 eur plačam, da Rebeka Dremelj NE poje!
Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Torek
od 10 do 17 °C

Sreda
od 9 do 18 °C

Četrtek
od 7 do 21 °C

Petek
od 10 do 23 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat