| 

Aktualno

Nagrade za najboljša slovenska start-up podjetja

Nagrade za najboljša slovenska start-up podjetja

02.01.2008 ob 11:00

Mariborska Tovarna podjemov skupaj z Javno agencijo za podjetništvo in tuje investicije (Japti) ter drugimi partnerji je v decembru začela slovensko tekmovanja začetniških podjetij z imenom Start:up Slovenija. Skupaj z lokalnimi partnerji bodo poiskali najboljša novoustanovljena slovenska podjetja z inovativnimi idejami in globalnim tržnim potencialom.

Start:up Slovenija je vseslovensko tekmovanje, z omenjenim projektom pa želijo organizatorji prispevati k dvigu podjetniške aktivnosti v Sloveniji in promociji pomena inovativnega podjetništva v slovenski družbi nasploh. Tekmovanje bo zaključeno 27. marca, ko bodo nagrade najboljšim podelili na mednarodni podjetniški konferenci PODIM 08 v Mariboru. Zmagovalec bo prejel nagrado v vrednosti 10.000 evrov za razvoj lastnega podjetja in brezplačno udeležbo na elitnem enoletnem podjetniškem usposabljanju CEED Top Class. Med nagradami za najboljše pa bodo tudi brezplačna dvodnevna usposabljanja na podjetniških šolah v Ljubljani, Mariboru in Kopru, dostop do mreže svetovalcev, strokovnjakov, podjetnikov in skladov tveganega kapitala.

Zmagovalca tekmovanja bo med kandidati, ki morajo svoje poslovne načrte oddati najpozneje do 22. februarja, izbirala strokovna komisija, ki jo sestavljajo podjetniki, strokovnjaki, profesorji ter predstavniki podpornih institucij in skladov tveganega kapitala. "Ali stvar deluje, ali jo bo kdo kupil in ali bomo z njo ustvarili dobiček, so osnovna vprašanja pri sestavi poslovnega načrta. V množici start-up podjetij bodo zato iskali takšna mlada podjetja, katerih inovativnost in želja po rasti največ obetata.

Vir: Center za razvoj malega gospodarstva Ljubljana

sorodni članki

Petek
od 19 do 23 °C

Sobota
od 16 do 27 °C

Nedelja
od 15 do 30 °C

Ponedeljek
od 17 do 31 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat