| 

Posel in moda

Manšetni gumbi

Manšetni gumbi

Manšetni gumbi oziroma zapestni gumbi ali kot jim rečemo v pogovornem jeziku »manšete« (kar dejansko pomeni tesnilo) so eleganten dodatek moški srajci kot nadomestek običajnih srajčnih gumbov na zapestju srajce. Manšetni gumbi so bili v zadnjih nekaj desetletjih bolj pozabljen modni dodatek. Lahko bi rekli da so bili celo zapostavljeni, pospravljeni med druge neuporabne reči v skrinjice z lepimi spomini. Zadnja leta pa so se vrnili na modno sceno.


Vsak moški, ki se rad elegantno obleče, si bo dandanes z veseljem vzel čas in dopolnil svoj videz s parom prestižnih manšetnih gumbov. Čeprav so nevsiljivo drobni in včasih celo neopazni za oči opazovalca, dajejo vedeti, da tisti, ki jih nosi ve kaj počne in želi pri tem izgledati popolno.

 Klasični ...  Pisani ... Za ljubitelje hazarda ... 

Kot rečeno so manšetni gumbi lep modni dodatek k vsaki moški obleki. Zato če moški ne nosi nobenega drugega nakita, je manšetni gumb tisto dopolnilo in pikica na i, ki še tako pusto enobarvno obleko ali morda malo bolj povprečno srajco naredi svojstveno in imenitno.

 Zlati ... Prestižni ...  Z dragimi kamni ... 

In kako nositi manšetne gumbe? Najverjetneje bi morali v škatlice z manšetnimi gumbi skoraj že prilagati navodila za uporabo. Mlajši moški jih večina imajo za nepotreben dodatek, starejša generacija, ki sicer v službo strogo nosi obleko, pa običajno nima časa za izbiranje drobnarij in dodatkov k obleki kot so okrasni gumbi v zapestnikih. Vendar manšetni gumbi so nazaj, poleg tega personalizirajo celoten izgled. So lahko strogega klasičnega videza, lahko jih izberete glede na priložnost, za katero ste se oblekli, glede na vaš poklic ali hobi, lahko so enobarvni ali zelo pisani, prestižni in dragoceni, narejeni iz žlahtne kovine in vgrajenimi dragimi kamni, skratka današnja izbira je skoraj neomejena. Tako, da izgovora, da gumbov po vašem okusu ni mogoče najti, nimate. Pazite le, da bodo manšetni gumbi izpod rokava suknjiča vidni za vsaj pol centimetra.

 Za rokerje ... Za ljubitelje konjev ...   Za športnike ...

In v kolikor ne nosite drugega nakita, bodo manšetni gumbi tudi za vašo praznično obleko popolnoma zadosten praznični dodatek. Če pa so samo gumbi za vaš okus premalo, jih lahko kombinirate s prstanom, ki se v mnogih kolekcijah nakita pojavlja kar skupaj v škatlici z manšetnimi gumbi.

 Praznični ...  Za deloholike ...  S kristali ...

Sicer pa so lahko manšetni gumbi tudi lepo darilo moškemu, ki mu lep izgled in eleganca veliko pomenita. Zato drage dame so »manšete« odličen izbor za novoletno darilo za vašega moškega. Lahko pa si jih kupite tudi sebi in si z njimi popestrite svojo bluzo ali kostim. Oblikovalci nakita in modnih dodatkov namreč ponujajo tako različne primerke in kolekcije, da lahko ugodijo vsakemu okusu, tako moškemu kot ženskemu.


Vir: Egoxmass.com, NeimanMarcus.com

sorodni članki