| 

Aktualno

Luna se prodaja

Luna se prodaja

09.06.2008 ob 12:39

Po letošnjem sesutju nepremičninskega trga v ZDA, ki je bilo posledica krize na področju drugorazrednih hipotekarnih kreditov, si nepremičninski investitorji še sedaj belijo glave. Kot poroča Reuters, pa se medtem lastniki parcel na Luni, med katerimi jih je največ iz Nemčije, Švedske, Anglije in Poljske, veselijo zaradi porasta cen luninih nepremičnin. Cene parcel na Zemljinem naravnem satelitu so namreč po podatkih investicijske banke UBS letos porasle kar za 40%. Vrednost Luninih parcel je strmo naraščala od leta 1997 in 2001, umiritev cen je sledila šele po poku "dot.com" balončka. Proti koncu leta 2005, kar je bilo devet mesecev preden so v ZDA zabeležili najvišjo ceno nepremičnin, so cene parcel na Luni poskočile na USD $37 za aker (1 aker = 40,5 ara), po tem pa je sledil znaten padec za 56% do vrednosti USD $16 januarja letos.

Ste pripravljeni na raziskovanje in nakupovanje na luni? Cene so skrajno ugodne!

Analitiki banke UBS so si ob teh spremembah postavili vprašanje, ali je gibanje cen luninih parcel lahko pokazatelj cen ameriških nepremičnin? Sledil je zaključek, da je cena lunine parcele pokazatelj gibanja cen stanovanj v ZDA z razmikom enega leta. Na podlagi tega ugotavljajo, da bi se cene ameriških nepremičnin v začetku prihodnjega leta lahko povzpele. Ob tem pa opozarjajo, da gre le za ugibanje in ne napoved. Vir: IBN 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Torek
od 2 do 19 °C

Sreda
od 1 do 19 °C

Četrtek
od 2 do 22 °C

Petek
od 4 do 23 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat