| 

Uporabne informacije

Okrasite pisarno

Okrasite pisarno

Okrasite si pisarno in tako sebi ter vašim obiskovalcem polepšajte te zadnje delovne dni v letošnjem letu. Zadnji tedni in dnevi iztekajočega leta so že kar po navadi v službi še bolj napeti in delovni kot skozi celo leto. Vsaj tako se zdi! Poleg rednega dela in poslovnih obveznosti, so tu še priprava bilanc in vsakoletni finančni pregled uspešnosti ter učinkovitost vašega podjetja, inventure, nakupi in priprava daril za vaše zaposlene in poslovne partnerje, pisanje in pošiljanje voščilnic ter seveda pred božično-novoletne službene zabave, srečanja, kosila ali celo večerje. V kolikor pa ste sam svoj gospodar, vas verjetno čaka tudi vsakoletno "obredno" obiskovanje vaših najpomembnejših poslovnih partnerjev, s čimer jim želite izkazati vašo mero zaupanja, želje po nadaljnjem uspešnem sodelovanju in jim zaželeti uspešno, zdravo in srečno novo leto. In ravno takšno "poslovno medpisarniško obiskovanje" zna biti izredno naporno, včasih celo malce nerodno in za nekoga vsiljivo ter popolnoma nepotrebno. Ker pa to pač sodi k uspešnemu poslovanju in zaključku leta, poskušajte zase in za vaše obiskovalce narediti ta srečanja prijetna in v sproščenem vzdušju. Zato vam predlagamo, da okrasite svojo pisarno. Pri tem bodite skromni in minimalistični, ne pretiravajte z okraski, ohranite poslovno diskretnost, obenem pa ustvarite božično-novoletno vzdušje.

Na vrata obesite božični venček ali dekoracijo z božičnimi kroglicami. Ta božična dekoracija bo obiskovalca že pri vratih prijazno pozdravila in obeta tudi prijazen ter topel sprejem na drugi strani vrat.


Na mizo, za katero sprejemate svoje obiskovalce, lahko postavite namizni venček, svečnik z božičnim motivom, manjšo božično jelko ali podobno manjšo božično dekoracijo. Obiskovalec bo sigurno opazil vaš trud!

Ljubitelji rož pa lahko na mizo v svoji pisarni postavite božično zvezdo. Ta nežna lončnica se v času božičnih praznikov pojavi skoraj na vsakem domu. Zakaj se ne bi še v pisarnah? Izbirate pa lahko celo med barvami: rdeča, roza in krem barve, ter tako izberete glede na vaš okus ali celo barvo pisarniškega pohištva!

Nedvomno so za vse zaposlene tile dnevi pred prazniki še posebej dolgi. Poleg službenih obveznosti jih čaka še kup družinskih obveznosti, zato zna biti ozračje v službi bolj podobno zadnjim minutam pred naravno katastrofo kot pa v pričakovanju praznikov! Okraski in dobra volja lahko omilijo napeto atmosfero!

Vaši obiskovalci se bodo v okrašeni pisarni počutili prijetneje, bolj domače. Morda bo to vplivalo tudi na vaše nadaljnje poslovno sodelovanje! Če pa smatrate, da okraski ne sodijo v vašo pisarno (ali pa vam šef tega ne dovoli), pa okrasite vsaj sebe - z nasmehom!

Urška Č.

sorodni članki