| 

Aktualno

Knjiga Evropsko lobiranje

Knjiga Evropsko lobiranje

13.12.2007 ob 07:32

Visoka Poslovna Šola, Doba Maribor, obvešča, da je izšla nova knjiga z naslovom Evropsko lobiranje v slovenskem prevodu. Knjiga je namenjena vsem tistim, ki se srečujete z lobiranjem znotraj podjetja, na državni ravni, znotraj EU ali širše. V sodobni družbi, ki jo označujeta izredno močna vloga medijev in profesionalizacija z naslonitvijo na raziskovalno delo, je naloga lobistov postala znatno kompleksnejaša kot nekoč. Danes morajo lobisti razen sposobnosti prepričevanja in retorike obvladati tudi analizo določenega problema in strokovne argumente.

Lobiranje je demokratični proces nejavnega vplivanja civilne družbe na odločevalce. Proces lobiranja je tisti del vplivanja na odločevalce, ki se odvija med lobistom in odločevalcem skrit pred očmi javnosti.

Ob prebiranju knjige Evropsko lobiranje boste našli odgovore na marsikatera vprašanja, ki se vam porajajo ob načrtovanju lobiranja. S pomočjo knjige boste spoznali ključna orodja lobiranja, kakšen mora biti uspešen lobist in seveda praktične nasvete, ki vam bodo v pomoč.


Avtor knjige Daniel Guéguen je ustanovitelj ene največjih vodilnih evropskih konzultantskih skupin in avtor številnih knjig o Evropi, soustanovitelj prve Evropske šole za lobiranje in nosilec priznanja vitez častne legije za njegove evropske aktivnosti. V knjigo vložil 30 let svojih izkušenj v evropskem lobiranju z namenom , da odgovori na vprašanje: Kako jutri postati vpliven v Bruslju? V prvem delu se osredotoča na strukture lobiranja, na primer: evropska poslovna združenja, nevladne organizacije in zastopanje podjetij. V drugem delu obravnava poslovno informativno dejavnost, omrežja in medije v funkciji praktičnih orodij lobiranja.

Prevod je izšel le nekaj mesecev za izvirnikom v angleščini in je lahko koristno darilo za vaše poslovne partnerje. Število knjig je omejeno. Za vsa naročila do konca tega leta, vam pri nakupu priznajo posebni 10% novoletni popust. Knjiga je broširana, 21 x 29,5 cm in ima 160 strani. Cena knjige je 38,00 € in jo lahko naročite na Visoki poslovni šoli, Doba Maribor, http://www.vpsm.si/narocilnica.

Vir: Uspešno lobiranje [studij@doba.si]

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Četrtek
od -2 do 1 °C

Petek
od -1 do 3 °C

Sobota
od 0 do 3 °C

Nedelja
od 3 do 6 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat