| 

Poslovne priložnosti

Podjetnica leta Nataša Ratej

Podjetnica leta Nataša Ratej

18.12.2007 ob 07:54

Nagrado za podjetnika oz. podjetnico leta, ki jo podeljuje revija Podjetnik, je letos prejela lastnica gradbenega podjetja Rima Nataša Ratej. Ratejeva, ki je vodenje podjetja prevzela pred tremi leti po tragični izgubi moža, predstavlja zgled za uspešno vodenje in spoprijemanje z izzivi v tradicionalni panogi, pomembno pa je tudi njeno osebno sporočilo o zagotovitvi kontinuitete v družinskem podjetništvu, so utemeljili izbiro. Podjetje Rima je med prvimi v Sloveniji začelo uvajati suhomontažno gradnjo. Odlikuje ga kompleksno projektno vodenje, ki povezuje široko strokovno znanje, napredne tehnološke rešitve, ekološko usmerjenost in oblikovalski pogum. Prav s tem je podjetje postalo prepoznavno in ugledno.

Kljub svetlim izjemam pa smo Slovenci na splošno žal še vedno premalo podjetni. To je pokazala javnomnenska raziskava Flash Eurobarometer, v kateri je sodelovalo več kot 20.000 oseb iz ZDA, Evropske unije ter Norveške in Islandije. Med 25 državami članicami EU so samozaposlovanju najmanj naklonjeni ravno Slovenci, kajti kar 63 odstotkov bi jih, če bi se lahko odločili med zaposlitvijo in samozaposlitvijo, raje izbralo prvo možnost. Raziskava je ugotovila tudi, da so Evropejci na splošno manj podjetni kot Američani, saj bi dalo samozaposlitvi prednost pred zaposlitvijo 45 odstotkov prebivalcev EU, v ZDA pa bi to naredilo 61 odstotkov državljanov.

sorodni članki


Komentarji: 1 

Dodajte komentar


ata | 18.12.2007 ob 09:49
kolikor so imeli smolo z smrtjo direktorja je ga. nataša odlično prevzela vajeti.
Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Torek
od 10 do 17 °C

Sreda
od 9 do 18 °C

Četrtek
od 7 do 21 °C

Petek
od 10 do 23 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat