| 

Posel in moda

Mesta prihodnosti

Mesta prihodnosti

V metropolah, kot so New York, Rio in Tokio, življenje že danes poteka hitreje, način življenja pa se razlikuje od ostalih mest po svetu. Čeprav naj bi že za ta mesta veljalo, da spadajo v prihodnost, pa so v redakciji Newsweeka na seznam uvrstili naslednja mesta prihodnosti:

Las Vegas
Samo v prvih štirih mesecih letošnjega leta je zaposlenost narasla za kar 7 odstotkov, Las Vegas pa je najhitreje rastoče mesto v ZDA. Že dolgo se ne naslanja samo na igre na srečo, a prav kazinoji, ki delujejo 24 ur na dan, so ponudili priložnost za razvoj infrastrukture in novih poslovnih možnosti.

Munchen
Nemško mesto, ki ga mnogi imenujejo "nemška Kalifornija", je zgled mnogim drugim. Tam je še vedno mogoče dobiti delo, narava je ohranjena in čista, Oktoberfest pa vsako leto pritegne množico turistov in velja za enega osrednjih dogodkov v mestu.

London
Evropsko mesto, ki se najhitreje razvija, za kar obstaja mnogo razlogov. Velikotujih investitorjev vlaga svoj denar ravno v London, saj ta predstavlja center evropske ekonomije. Vse pomembne evropske poti vodijo skozi angleško prestolnico, vanj največ vlaga tudi država sama. London tako vsako leto pstaja večja konkurenca New Yorku.

Moskva
Moskva kot magnet privlači slavne in bogate iz celega sveta. Ljudje prihajajo iz vseh krajev sveta, da bi si tam ustvarili novo življenje. Samo v letih 2005 in 2006 je bilo v Moskvi zgrajenih 3 milijone novih stanovanjskih površin. V Moskvi živi kar 25 milijarderjev.

Fukuoka
Fukuoka kot glavno mesto Kyushue, predstavlja vhodna vrata v Azijo. Velikani kot so Toyota, Sony, Toshiba in Canon investirajo v projekte in posle v tem mestu. Poleg tega se japonsko mesto lahko pohvali z bogato kulturno dediščino, saj ima kar 2000 letno zgodovino.

sorodni članki