| 

Poslovne priložnosti

Triki za hitrejša plačila

Triki za hitrejša plačila

13.04.2008 ob 20:00

Neverjetno se zdi, kakšen učinek lahko ima barva v celostni podobi vašega podjetja. Ne samo pravilen izbor v logotipu, znaku in celostni podobi, pomembna je tudi izbira barve, ki jo uporabljate v vaših izdanih računih. Kanček modre barve naj bi pripomogel celo k hitrejšemu plačilu! 

Računi za opravljene storitve ali izdelke, ki so izdelani zgolj v eni (črni) barvi, in brez neke logične oblikovne zasnove, ostajajo na kupu ravno iz tega razloga, ker  se kupec med podatki ne znajde. Takšni računi so tudi pogosto predmet dodatnih pojasnil, namesto takojšnjega plačila.

Psihološki učinek je tudi v tem segmentu zelo pomemben. Poskusite tudi z uporabo barve pritegniti pogled na tisto najpomembnejše - koliko vam kupec dolguje. Znesek dolga, označen z modro barvo, naj bi stranka opazila vsaj pet sekund hitreje kot sicer.

Poskusite se izogniti vtisu, da je vaše podjetje majhno. Če kupec dobi občutek, da ste majhni, tudi vaših računov ne bo jemal tako resno, kot tiste velikih dobaviteljev. Pomislite, kako sami razvrstite pomembnost prejetih računov - tisti, že na prvi pogled nepomembni, ponavadi na mizi ostanejo dalj časa. Torej že sam vtis velikosti vašega podjetja lahko pomaga k hitrejšemu plačevanju in manj časa porabljenega za izterjavo. Kupci vede ali nevede opazijo razliko med računom, ki je natisnjen na kvalitetnem papirju in s kančkom barve, in tistim, ki ste ga natisnili na domačem tiskalniku. Na ta način boste strankam tudi sporočili, da za vas niso zgolj naslov za izstavljanje računov, ampak ste se tudi v tej smeri potrudili - v obojestransko zadovoljstvo.

Tina P.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Torek
od 10 do 17 °C

Sreda
od 9 do 18 °C

Četrtek
od 7 do 21 °C

Petek
od 10 do 23 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat