| 

Aktualno

Zračni taxi rešitev cestnega kaosa

Zračni taxi rešitev cestnega kaosa

14.05.2008 ob 20:20

Prebivalci in obiskovalcu Dubai-ja v Združenih Arabskih Emiratih bodo v kratkem lahko po mestu potovali tudi s pomočjo "lokalnega zračnega taxi transporta" in se tako izognili vedno pogostejšim in daljšim cestnim zastojem ter gnečam na mestnih ulicah Dubai-ja. Zastoji so posledica zasičenosti mesta z rastočim številom turistov, gospodarske rasti, števila prebivalcev in množice gradbišč znotraj samega mesta, ki še dodatno poskrbijo za cestno zmedo in večurne prevoze skozi center.

V planu lokalnega zasebnega franšiznega podjetja Cars Taxi je, da bi vsem potnikom, ki bi si seveda lahko tovrsten prevoz po mestu privoščili, ponudili 10 helikopterjev, s katerimi bi lahko v najkrajšem možnem času prišli do želene destinacije v mestu Dubai in njegovi okolici. Generalni direktor podjetja Abdullah Sultan Al Sabbagh je za lokalni dnevnik Gulf News dejal, da bo program "zračnega taxi prevoza" realiziran nekje do leta 2009. K sodelovanju so povabili nekaj Evropskih podjetij, ki bi kot družabniki preko najemnih pogodb priskrbeli helikopterje za taxi prevoze. Tovrstni javni mestni transport je odgovor na vedno večje zahteve hitro gospodarsko in turistično razvijajočega se mesta kot je Dubai. Obenem bo zadovoljil potrebe vseh tistih potnikov (predvsem podjetnikov, menedžerjev in visokih gospodarskih in političnih funkcionarjev), ki pridejo v Dubai na enodnevne poslovne ali politične sestanke in srečanja, kjer je čas odločilen dejavnik za uspešno in učinkovito opravljanje obveznosti na takih kratkih postankih. Direktor podjetja Cars Taxi je še dodal, da bo tovrstna taxi usluga prva tako na območju držav Bližnjega Vzhoda kot v Aziji. V prvem planu bodo ponudili od 5 do 10 helikopterjev, ki bodo prevažali potnike tako v Dubai-ju kot tudi znotraj cele države Združenih Arabskih Emiratov. Cena prevoza zaenkrat še ni določena in bo oblikovana na podlagi analiz trga, operativnih stroškov in cene najemne pogodbe, ki jo bo ponudil najugodnejši ponudnik. Poleg cena (za navadne smrtnike) bo omejitev pri prevozu do točno določene točke vašega sestanka še možnost pristanka oziroma lokacija najbližjega heliodroma!

Sanya Ponikvar, Urška č.
Vir: http//www.gulfnews.com

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Ponedeljek
od 18 do 24 °C

Torek
od 17 do 24 °C

Sreda
od 14 do 22 °C

Četrtek
od 15 do 26 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat